Keskustanelikko kiittelee perussuomalaisten täyskäännöstä maahanmuuttopolitiikassa – "tulivat eilen inhimilliselle linjalle"

Maahanmuutto

Keskustan kansanedustajat Juha Pylväs, Mikko Kärnä, Hanna Huttunen ja Joonas Könttä kokevat, että perussuomalaiset teki täyskäännöksen maahanmuuttopolitiikassa keskiviikon eduskuntakeskustelussa.

Eduskunta käsitteli tyttöjen sukupuolielinten silpomisen erillislailla kriminalisoivaa kansalaisaloitetta. Perussuomalaisten linja oli, ettei silpomisvaarassa olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaahansa.

Keskustanelikon mukaan oppositiopuolueen linjamuutos valaa uskoa siihen, että Suomessa voidaan löytää konsensus maahanmuuttopolitiikasta.

– Perussuomalaiset tulivat eilen keskustan inhimilliselle, mutta realistiselle linjalle. He vaativat vielä vaaliohjelmassaan, että kaikki humanitäärinen maahanmuutto on lopetettava ja kiintiöpakolaisuus lakkautettava. Eilen puolueen edustajat kuitenkin totesivat salissa, ettei silpomisuhan alla olevia naisia ja tyttöjä voi palauttaa kotimaihinsa, keskustalaiset huomauttavat tiedotteessaan.

Keskustaedustajat odottavat, että perussuomalaiset kannattavat jatkossa hallitusohjelman maahanmuuttolinjauksia.

– On todella hienoa, että myös perussuomalaiset ovat nyt löytäneet ihmisyysaatteen ja he ovat valmiina auttamaan kaikista heikoimmassa asemassa olevia tyttöjä sekä naisia.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa on tavoiteltu kommentoimaan keskustalaisten käsitystä maahanmuuttopolitiikan linjanmuutoksesta (klo: 11:10, 13.9.2019).