Keskustan Tuomas Kettunen tuohtui Antti Rinteen hääräilystä koronakriisin keskellä: "Kuka demareita ja hallitusta johtaa?"

Politiikka

Ex-pääministeri, eduskunnan varapuhemies Antti Rinteen (sd.) viimeaikaiset lausunnot pöyristyttävät keskustan kansanedustaja Tuomas Kettusta.

Kettunen pelkää, että SDP:n puheenjohtajan sooloilu vaikeuttaa kriisinhoitoa sekä nakertaa luottamusta.

– Hääräily kriisitilanteessa huolestuttaa. Kuka demareita ja hallitusta johtaa, keskustalainen tivaa.

Esimerkiksi Rinteen aktiivisuutta valtiovarainministeriön kansliapäällikön valinnassa Kettunen pitää sopimattomana.

– Rinteen toiminta kansliapäällikkövalinnassa on ummehtunut tuulahdus kaukaa menneisyydestä. Kabinettipolitiikkaa. Onko hän todella sitä mieltä, että vielä vuonna 2020 maan johtavista virkamiehistä päätetään SDP:n puoluehallituksessa? Onko hän todella sitä mieltä, että perustuslaissa määritellyt nimitysperusteet ovat yhdentekeviä?

Eniten Kettunen kavahtaa Rinteen kommentteja keskiviikkona Ylen Aamussa .

– Huolestuttavinta on, että Rinne on yrittänyt puoluepolitisoida eduskunnan perustuslakivaliokunnan toimintaa yhdistämällä valtiosäännöstä tietämättömästi kansliapäällikkövalinnan ja valiokunnan selvityksen. Hän on sentään eduskunnan varapuhemies, jonka pitäisi jo viran puolesta vaalia valiokunnan pysymistä puoluepolitiikan yläpuolella.

Lisäksi Kettunen moittii Rinteen esittämiä näkemyksiä hallituksen toivottavasta talouspolitiikan linjasta.

Rinne totesi torstaina Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, ettei hallitusohjelman menolisäyksiä tule perua, eikä Suomen pidä lähteä leikkausten tielle talouskriisistä huolimatta.

– Suomen talous- ja työllisyystilanne on erittäin vakava. Hallitusohjelmalta on pohja murentunut. Tämän luulisi jokaisen järkevän ihmisen ja etenkin entisen valtiovarainministerin ymmärtävän. Aikanaan annettujen katteettomien vaalilupausten toteuttaminen ei voi mennä vastuullisen taloudenpidon edelle.

Kettunen painottaa, ettei nykytilanteessa voi olla epäselvää, kuka hallitusta oikeasti johtaa.

Marssijärjestystä hämärtää se, että SDP:tä johtaa Rinne, mutta hallitusta pääministeri Sanna Marin (sd.).

– Toivottavaa on, että SDP:n sisäinen tilanne selkenee mahdollisimman pian.