Keskustan Torniainen kiittelee Etelä-Karjalan liikenne- ja ympäristörahoja

Valtiovarainvaliokunta

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan varapuheenjohtaja ja valtiovarainvaliokunnan varajäsen, kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen Etelä-Karjalan saamiin lisäliikennerahoihin.

– Etelä-Karjalaan saatiin neuvoteltua viisi lisärahoituskohdetta liikenteeseen. Vt 6:lla parannetaan yhteensä kolmea vaarallista liittymää Ruokolahdella ja Parikkalassa. Parannuskohteet ovat erittäin tärkeitä liikenneturvallisuuden takia, koska vilkasliikenteisellä tiellä liikkuu paljon raskasta liikennettä, Torniainen korostaa.

Torniaisen mukaan liikenneturvallisuutta parantavat myös kevyenliikenteen väylien rakentamisen saama hankkeen loppurahoitus mt 14821:lla (Vainikkalantie) välillä Talpionmäentie-Latutie Lappeenrannassa sekä aloitusrahoitus mt 408:lla ja mt 409:lla ja taajamaturvallisuuden parantamiseksi Savitaipaleella, Torniainen painottaa.

Eduskunnan ympäristövaliokunnassakin istuva Torniainen pitää tärkeänä myös Imatralle tulevan Suomen erä- ja luontokulttuurimuseon saamaa 500 000 euroa ja Saimaan Geoparkin norppareitistöjen kehittämiseen myönnettyä 100 000 euroa.

– Sikayrittäjien villisikahankkeessa torjutaan sikaruton leviämistä 100 000 eurolla, Saimaan eteläosiin Myllylammen rannalle rakennettavalle kosteikolle tulee 50 000 euroa ja Parikkalan rajanylityspaikan rakentamishanke etenee, Torniainen iloitsee.