Keskustan Pylväs ymmärtää velkahuolen, mutta luottaa riihipäätösten luovan kasvua: "Hallituksen tärkein tehtävä loppuvaalikaudella on saada Suomi takaisin jaloilleen"

Velkaan kestävin ratkaisu on Juha Pylvään mukaan se, että Suomen talous kasvaa ja työllisyys paranee.
Budjettiriihi

Hallituksen tärkein tehtävä loppuvaalikaudella on saada Suomi takaisin jaloilleen, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs sanoo.

Pylväs luottaa, että budjettiriihessä tehdyt päätökset auttavat sekä Suomen taloutta että suomalaisten hyvinvointia.

– Monella kanssaihmisellä oli jo ennen korona-aikaa vaikeaa. Siksi toteutamme esimerkiksi hoitotakuun. Perhevapaauudistus puolestaan parantaa perheiden toimeentuloa, hän kirjoittaa Suomenmaan Puheenvuorossaan.

– Myös keskustan esittämä ja nyt päätetty kotitalousvähennyksen korottaminen laittaa osaltaan Suomen pyöriä pyörimään.

Pylväs kiittää myös sitä, että keskustalle tärkeät tavoitteet poliisin voimavarat ja maakuntalennot turvataan.

– Kyse on ihmisten ja maan eri osien välisestä tasa-arvosta.

Suomen taloudessa on myönteisiä näkymiä, mutta samaan aikaan työttömiä on paljon, Pylväs muistuttaa. Työn tekijät ja työpaikkojen tarpeet eivät myöskään kohtaa.

– Tämä todellisuus ymmärrettiin Säätytalon budjettiriihessä.

– Päätösten linjana on töitä ihmisille, tekijöitä yrityksille kautta Suomen. Talous- ja muutakin politiikkaa pitää tehdä ajassa.

Pylväs kiittää sitä, että hallitus nostaa väliaikaisesti opintotuen tulorajoja. Se parantaa hänen mukaansa opiskelijoiden mahdollisuuksia tehdä töitä opintojen ohessa.

Helpottamalla yritysten pulaa osaavista ihmisistä päättäjät voivat Pylvään mukaan varmistaa, että Suomen talouden myönteiset näkymät vahvistuvat.

Velkaa pitää ottaa myös tulevana vuonna. Tämä huolettaa oikeutetusti monia suomalaisia, Pylväs kertoo ymmärtävänsä.

– Siihenkin kestävin ratkaisu on, että Suomen talous kasvaa ja työllisyys paranee. Hallituksen pitää jatkaa työllistävää politiikkaa päättäväisesti myös tästä eteenpäin.

Ilmastopäätökset olivat yksiä etukäteen eniten kuohuttaneista asioista.

– Ensinnäkin, ratkaisujen pitää olla järkeviä ja vaikuttavia. Fossiiliset polttoaineet alas, uusiutuvat ja mieluiten kotimaiset ylös. Sillä on vaikutusta, Pylväs sanoo.

– Toiseksi, toimenpiteiden pitää olla reiluja, kannustavia ja oikeudenmukaisia koko Suomen ja jokaisen suomalaisen kannalta.

Pylväs näkee, että Säätytalolla sovittu kokonaisuus on tällaisen järkivihreän linjan mukainen.

– Uskon, että Suomen kansan arkijärkinen enemmistö on tässä asiassa tukenamme.