Keskustan Kettunen ja Kärnä iloitsevat budjettisovusta: Mitään vihreiden "ilmastokuritustoimia" ei hyväksytty

Budjettiriihi

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Tuomas Kettunen kertovat olevansa äärimmäisen tyytyväisiä budjettiriihessä saavutettuun sopuun. Kansanedustajat totevat, että riihessä saavutettu sopu oli järkivihreyden voitto.

– Keskusta torjui riihen alla ja riihessä esitetyt todellisuudesta irrallaan olevat vaatimukset liikenteen ja lämmityksen kansallisesta päästökaupasta, lentoverosta, polttoaineiden veronkorotuksista, öljylämmityksen kieltämisestä, maatalouden energiaveronpalautuksen poistosta, lihaveroista, turvepeltojen kieltämisestä ja pellonraivausmaksuista.

– Tämä sopu oli ennen kaikkea Suomen maaseudun ja harvaan asuttujen alueiden voitto. Mitään vihreiden ”ilmastokuritustoimia” ei hyväksytty, Kettunen ja Kärnä kiittävät.

Kärnä ja Kettunen toteavat budjettiriihen osoittaneen että keskustaa tarvitaan hallituksessa.

– Onhan tämä hallituksessa oleminen välillä vaikeaa kuin panssarivaunun vuokraaminen armeijalta, mutta toivottavasti tämä saavutettu sopuratkaisu osoittaa kaikille miksi keskustaa tarvitaan tässä hallituksessa.

– Ilman meitä tämä olisi mennyt aivan eri tavalla. Elokapinaa ja muita ilmastofanaatikkoja tavallisten ihmisten toimeentulo ja maaseudun asukkaat tuntuvat kiinnostavan yhtä paljon kuin kilon säkki kukkamultaa. Tavallisten ihmisten arjesta ei saisi koskaan vieraantua ja keskusta on hallituksessa varmistamassa, että näin ei tapahdu, kansanedustajat päräyttävät.