Keskustan puoluesihteeri huolestui ääriliikkeiden noususta Euroopassa – ”Suomea ei saa päästää jakaantumaan kahtia”

Ääriliikkeet

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen on huolestunut ääriliikkeiden noususta. Viimeisin äärioikeistolainen väkivallanteko nähtiin Saksassa Hanaussa, jossa saksalaismies ampui keskiviikkona yhdeksän ihmistä ja teki veritöiden jälkeen itsemurhan.

– Laajemmin olemme tilanteessa, jossa ääriliikkeet koettelevat demokratiaa ja oikeusvaltiota läpi Euroopan, Pirkkalainen kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.

Pirkkalaisen mukaan ääriliikkeiden keskeisenä pontimena on ihmisten tyytymättömyys.

– Kyse on useimmiten aivan arjen asioista. Siitä, onko työtä, toimeentuloa ja toivoa ja koetaanko yhteiskunta jokapäiväisessä elämässä tasa-arvoisena ja oikeudenmukaisena.

Puoluesihteeri näkee, että suomalaisten enemmistö on onneksi tolkun porukkaa. Se luo perustan pitää Suomi yhteiskuntana, jossa minkäänlaiset ääriliikkeet eivät pääse valtaamaan alaa.

Pirkkalaisen mielestä nyt tarvitaan kuitenkin luottamusta tulevaisuuteen vahvistavaa politiikkaa, joka parantaa kaikkien suomalaisten arkea koko maassa.

– Suomea ei saa päästää jakaantumaan kahtia. Politiikalla on päinvastoin päättäväisesti rakennettava erilaisten ihmisten ja alueiden yhteenkuuluvuutta.