Keskustan Pekkarinen: Keskustelu ilmastokysymyksestä on karannut huutokaupaksi – "Suomalaisten äänestäjien on syytä seurata myös sitä, miten meppimme toimivat"

Ilmastopolitiikka

Keskustan eurovaaliehdokkaan Mauri Pekkarisen mukaan ilmastokysymyksen realismi uhkaa Suomen kannalta jäädä pimentoon, kun keskustelu asiasta on karannut huutokaupaksi.

Keskustakonkari ottaa tiedotteessaan esimerkiksi perussuomalaiset ja vihervasemmiston.

– Toisin kuin perussuomalaiset sanovat, Suomi voi ja meidän tulee vähentää päästöjä. Aiheutamme tänäänkin kolme kertaa enemmän yhtä suomalaista kohti kuin esimerkiksi Intia, johon monesti meitä verrataan.

– Myös elinkeinoelämä näkee realistiset ilmastotoimet eduksi teollisuudellemme. Mutta ei meidän taakkamme saa olla suurempi kuin on muiden, Pekkarinen muistuttaa.

– Toisin kuin vihervasemmisto sanoo, meidän mahdollisuutemme ovat uusiutuvien bioraaka-aineiden käytön lisäämisessä. Suomessa metsien kasvun ja hakkuiden ero on läntisen Euroopan suurin.

– Meillä on mahdollisuudet metsien kestävien hakkuiden merkittävään lisäämiseen, ja moniin uusiin investointeihin. Niiden sivutuotteina syntyy myös uusiutuvaa energiaa. Sitä, millä vastaamme ilmastohaasteeseen, Pekkarinen linjaa.

Liikenteen päästöjen puhdistamisessa ylivoimaisesti nopein tapa Pekkarisen mielestä on uusiutuvan bioainesosan lisääminen perinteiseen polttoaineeseen.

– Tämän esityksestäni säädetyn lain perusteella jo nyt viidennes tankatusta liikennepolttoaineesta on uusiutuvaa. Suomalainen Neste Oil tekee satojen miljoonien eurojen vuositulosta tällä tuotteella, hän sanoo.

Meneillään olevissa hallitusneuvotteluissa keskustan tulee Pekkarisen mukaan huolehtia siitä, että bioraaka-aineiden lisäkäyttö saa kiistattoman tuen.

Myös valittavien meppien tulisi hänen mielestään  huolehtia siitä, että vihreää kultaamme saadaan käyttää.

– Suomalaisten äänestäjien on syytä seurata myös sitä, miten meppimme toimivat. Kun LULUCF:sta, jolla määritellään Suomen metsien kasvun ja hakkuiden ero, taannoin äänestettiin EU-parlamentissa, Suomen hallituksen ja eduskunnan kannan vastaisesti asiassa äänestivät eri vaiheissa muun muassa Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.), Heidi Hautala (vihr.) ja Sirpa Pietikäinen (kok.).

– Heidän kantansa läpi meneminen olisi aiheuttanut nielutulkinnoissa metsiemme käytölle taakkoja ja rasitteita, päättää Pekkarinen.