Keskustan Mattila: Vihreiden esitys kannabiksen laillistamisesta on leikkiä vaarallisella aseella

Huumeet

Kansanedustaja Hanna-Leena Mattila hämmästelee vihreiden esitystä kannabiksen laillistamisesta. Mattila kirjoittaa Suomenmaan blogissa, että kannabiksen vapauttaminen pahentaisi kansallista päihdeongelmaa, johtaisi kovien huumeiden kasvavaan käyttöön ja lisäisi entisestään miljardeilla päihdeongelmista johtuvia hoitokustannuksia.

Vihreiden puoluekokous päätti aiemmin syyskuussa, että puolue kannattaa kannabiksen myynnin laillistamista ja nykyisen kieltolain kumoamista.

– On valitettavaa, että vihreät haluaa profiloitua huumemyönteisenä puolueena. Erikoista tapauksessa on se, että vihreä sisäministeri ei kuuntele alaisiaan poliiseja, jotka yksiselitteisesti vastustavat vapaampaa huumelainsäädäntöä, Mattila kommentoi päätöstä.

Keskustaedustaja korostaa, että päihdeongelmaisten tilanteessa on parannettavaa, mutta laittomien päihteiden laillistaminen ei ole ratkaisu siihen.

Mattilan mukaan Suomen huumetilanne on vakava yhteiskunnallinen, sosiaalipoliittinen ja turvallisuuteen liittyvä kysymys.

Hän harmittelee kirjoituksessaan varsinkin ongelmakäyttäjien suureksi noussutta määrää. Pieni osa heistä on jonkinlaisen korvaushoidon piirissä ja siten ehkä kykenevä opiskelemaan tai tekemään työtä jonkin asteisesti.

– Loput ovat ulkona kaikesta, syrjäytyneenä ja alttiina rikollisuudelle sekä alati huumemaailmassa läsnä olevalle väkivallalle.