Keskustan Kemppi: Ylimääräinen lapsilisä on paras täsmätuki perheille – "auttaisi erityisesti yksinhuoltajia"

Politiikka

Kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.) pitää lapsilisää parhaana täsmätukena hintojen nousun kurittamille perheille.

Kempin mukaan nyt tarvitaan tekoja, joilla lapsiperheköyhyyttä hillitään ja lasten hyvinvointia vahvistetaan. Lapsilisien avulla tässä onnistuttaisiin paremmin kuin muilla vaihtoehdoilla, hän näkee.

– Sodasta johtuva hintojen nousu kurittaa perheitä kovalla kädellä. Nyt on tehtävä arvovalinta lasten hyvinvoinnin tukemiseksi ja lapsiperheköyhyyden hillitsemiseksi, Kemppi sanoo tiedotteessa.

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) ehdottaa ylimääräisen lapsilisän maksamista kaikille perheille tämän vuoden lopulla. 

Kemppi sanoo, että ylimääräinen lapsilisä vielä tämän vuoden aikana olisi erinomainen täsmäkeino. Se saataisiin nopeasti maksuun ja se auttaisi myös pienituloisia lapsiperheitä käytettävissä olevista keinoista parhaiten, hän katsoo.

– Ylimääräinen lapsilisä auttaisi erityisesti yksinhuoltajia, sillä lapsilisä on tuntuvasti suurempi yksinhuoltajille, Kemppi huomauttaa.

Kempin mielestä myös päivähoitomaksujen alentamista on nyt harkittava. Mahdollisissa veronkevennyksissä hän kannattaa tässä tilanteessa kohdentamista pieni- ja keskituloisille.

– En valitsisi kokoomuksen kesällä vaatimaa velkarahoitteista veroalea rikkaille, sillä se lisäisi kaikkien maksutaakkaa.

– Tässä akuutissa tilanteessa helpotukset pitää kohdentaa sitä kaikkein eniten tarvitseville, perusturvan varassa eläville sekä pieni- ja keskituloisille ihmisille, Kemppi sanoo.