Keskustan Kemppi iloitsee fossiilittoman liikenteen tiekartasta – "Päästöjen puolitus on mahdollista ilman verojen ja maksujen korotusta"

Liikenne

Keskustan kansanedustaja Hilkka Kemppi kiittelee hallituksen fossiilittoman liikenteen tiekarttaa laajasta ja kannustavasta keinovalikoimasta.

Hallitus teki torstaina periaatepäätöksen kotimaan kotimaan liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisestä. Kolmivaiheisen suunnitelman tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä.  

Kemppi iloitsee, että tiekartan mukaan liikenteen päästöjen puolitus on mahdollista ilman verojen tai maksujen korotusta.

– Olen luottavainen sen suhteen, että nyt linjatuilla keinoilla pääsemme tavoitteeseen, Kemppi sanoo tiedotteellaan.   

Hyvänä asiana Kemppi pitää sitä, että tiekartassa tunnustetaan myös etätyö keinona liikenteen päästöjen vähentämiseen.    

– Jopa kolmasosa liikenteen päästövähennyksistä voidaan hoitaa yleistyvän etätyön avulla.  Hallitus on jo tarttunut toimeen etätyön puitteiden parantamiseksi. Osoitamme lähes 70 miljoonaa euroa nopeiden nettiyhteyksien ulottamiseksi koko maahan EU:n elpymisrahoista ja budjettivaroista, Kemppi summaa.

Hän sanoo pitävänsä tärkeänä myös sitä, että tiekartassa tunnistetaan monipuoliset keinovalikoimat ja uskotaan muutokseen kotimaisuutta painottaen.

– Autoa tarvitaan pitkien etäisyyksien Suomessa ja erityisesti alueilla, joissa julkinen liikenne ei toimi. Siksi tiekartassa on mukana niin biodiesel, etanoli, biokaasu, uudet vetypohjaiset polttoaineet kuin sähkö. Tärkeintä tuotteita valitessa on kotimaisuus. Saamme ulkomailta tuodun öljyn tilalle kotimaassa kehitettyjä ja tuotettuja käyttövoiman lähteitä.   

Kemppi korostaa, että polttoaineen veronkorotuksista tiekartassa ei ole sanaakaan, vaikka perussuomalaisten suunnalta onkin kuulunut toisenlaisia vihjailuja. Keskusta ei tule hyväksymään lisäkorotuksia polttoaineen hintaan, Kemppi linjaa.   

– Kannustan myös perusuomalaisia tutustumaan tiekarttaan tarkasti. Hallitus ei ole kurittamassa autoilijaa. Sen sijaan Perussuomalaiset voisivat itsekin tulla keskustan linjalle tukemaan monipaikkaista elämistä ja etätyöntekoa. Siinä yksi hallituksen tärkeimmistä ilmastoteoista.