Keskustalaiset odottavat puheenjohtajakisan lisäksi yhteishenkeä kohottavia kohtaamisia – “Tämä on Suomen suurin sukukokous“

Kouvolan puoluekokous

Ylimääräiseen puoluekokoukseen Kouvolan jäähalliin tulleet keskustalaiset odottavat innolla tuttujen tapaamista sekä tietysti päivän kohokohtaa, uuden puheenjohtajan valintaa.

Suomenmaan haastattelema puoluekokousväki suhtautuu puheenjohtajakisaan kuitenkin rauhallisesti.

Klaara Tapper ja Katriina Tikanmäki tulivat paikalle Jyväskylästä. Tapper on tehnyt päätöksensä Antti Kaikkosen ja Katri Kulmunin välillä, mutta Tikanmäki ei vielä aamupäivällä tiennyt, kumman valitsee.

– Se on vielä kiikun kaakun. Kuuntelen ehdokkaiden puheissa vielä etenkin sitä, miten nuorille puhutaa. Odotan, että tulisi esiin jotain uutta, joka minua puhuttelee.

Jyväskyläläiset Klaara Tapper ja Katriina Tikanmäki haluavat tulevan puheenjohtajan puhuttelevan etenkin nuoria. (Kuva: Jari Laukkanen)

Tapper yrittää lempeästi puhua kaverilleen oman ehdokkaansa puolesta, mutta ei halua painostaa.

– Tämän kansanliikkeen hieno asia on se, että meillä ei ole yhtä pientä kabinettia tai tilataksia jossa tämä homma päätetään, vaan sen teemme me kaikki.

Jyväskyläläiset pitävät puoluekokousten suolana kansallispukukierrosta kaupungin läpi, mutta se jää ylimääräisestä kokouksesta puuttumaan.

–  Sitä pitää odottaa Vantaalle asti. Mutta tokihan tämä on Suomen suurin sukukokous, Tapper sanoo.

Vihtiläinen Eeva Vesterinen kertoo tulleensa puoluekokoukseen iloisin mielin.

– Nyt ei ole kysymys elämästä tai kuolemasta vaan elämästä. Kumpi tahansa puheenjohtajaksi valitaan, hyvin meillä käy.

Vesterinen sanoo päättäneensä jo 10 vuotta sitten, ettei ole vaaleissa julkisesti kenenkään takana. Vesterisen mielestä Kouvolan kokous on tärkeä etenkin keskustalaisten kohtaamisten vuoksi.

– Kohtaamisten merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Kohtaamisia tapahtuu somessa, mutta täällä on paljon ihmisiä, jotka eivät ole somessa. On tärkeää, että me kuulumme yhteen ja erilaisista virtauksista huolimatta olemme puheenjohtajavalinnankin jälkeen yhtenäisiä.

Keskustalaisten kohtaamisten merkitystä ei voi korostaa liikaa, vihtiläinen Eeva Vesterinen sanoo. (Kuva: Jari Laukkanen)

Heinolalainen Tarja Anttonen myös sanoo, että puheenjohtajakisan lisäksi tärkeää on yhteishengen luominen.

– Minusta nämä puoluekokoukset ovat aina ihania. Tämä on vähän kuin perhe olisi koolla. Tämä tekee hyvää rankan vaalitappion jälkeen.

Anttosen vatsanpohjassa on myös odottava ja kutkuttava tunne puheenjohtajakisan vuoksi.

– Toivoisin, että kisan jälkeen meillä on reilu häviäjä ja hyvä voittaja. Samoin keskustalaisten pitää ymmärtää, että me tarvitsemme yhtenäinen linja puheenjohtajan taakse.

Puoluekokouksissa tapaa tuttuja vuosien takaa, heinolainen Tarja Anttonen iloitsee. (Kuva: Jari Laukkanen)

Kouvolaan huipentuu porilaisen Ville-Veikko Päivömaan pitkä odotus.

– Some on käynyt kuumana, kavereiden kanssa on keskusteltu, ja tähän se huipentuu. Vihdoin ja viimein kesän jälkeen tulee päätös siitä, kuka lähtee luotsaamaan keskustaa. Tämä on erittäin odotettu tapahtuma.

Porilaisen Ville-Veikko Päivömaan some on käynyt kuumana viime aikoina puheenjohtajakisan tiimoilta. (Kuva: Jari Laukkanen)