Keskusta vaihtaa maa- ja metsätalousministerin – Saarikko: "Kiitän ministeri Jaria sydämeni pohjasta"

Politiikka

Keskusta valitsee uuden maa- ja metsätalousministerin ensi viikon torstaina eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja meppiryhmän yhteiskokouksessa.

Uusi ministeri nimetään virallisesti valtioneuvoston jäseneksi huhtikuun kuluessa.

Keskustan maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on ilmoittanut luopuvansa poliittisesta urastaan kuluvan vaalikauden jälkeen.

Jari Leppä on tehnyt poikkeuksellisen uran keskustapolitiikassa, keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko totesi puoluehallituksen kokouksen jälkeen.

– Suomalaisen maatalouden puolustajana Jari hakee vertaistaan. Jari on nyt ilmoittanut, että 24 vuotta oman maakunnan, maa- ja metsätalouden sekä alkiolaisen aatteen palveluksessa on sopivan mittainen hänelle.

Saarikko kertoo, että Lepän ratkaisu on ollut hänen tiedossaan jo jonkin aikaa ja seuraavista askeleista on sovittu yhdessä.

– Kunnioitan Jarin päätöstä ja arvostan erityisesti tapaa, jolla hän on tällä hallituskaudella toiminut.

Lepän kauden isoimpiin asioihin kuuluivat neuvottelut maatalouden CAP-uudistuksesta ja EU:n maataloustuista.

Saarikko toteaa, että Leppä tarttui myös suomalaisen ruoantuotannon kannattavuusongelmaan ja neuvotteli maatiloille tukipaketin akuuttiin kriisiin.

– Suomalaisen ruoantuotannon omavaraisuus on erityisen tärkeä varmistaa nyt kun maailma ja Eurooppa on peruuttamattomalla tavalla sodan myötä muuttunut.

– Kiitän ministeri Jaria sydämeni pohjasta ystävyydestä, luottamuksesta sekä siitä taidosta ja niistä tuhansista työtunneista, jotka hän on puolueen ja suomalaisen ruoantuotannon hyväksi antanut, Saarikko sanoo.

Pertunmaalainen Leppä, 62, on toiminut kansanedustajana vuodesta 1999 lähtien ja maa- ja metsätalousministerinä viimeiset viisi vuotta. Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2023.

Juttua korjattu klo: 15:25. Päätöstä ministerikierrätyksestä ei ole tehnyt keskustan puoluehallitus.