Kehysriihen tulokset saivat keskustan piirijohtajilta kiitosta myös MTV:n kyselyssä – Puolue saavutti parhaiten omia tavoitteitaan, vastaajat kokivat

Keskusta

Keskustan piirijohtajien tyytyväisyys kehysriihen tuloksiin sai keskiviikkona jatkoa myös MTV Uutisten kyselyssä. Aiemmin Helsingin Sanomat uutisoi kyselystään, jossa piirijohtajat ilmaisivat tyytyväisyytensä kehysriihen lopputuloksiin ja puheenjohtaja Annika Saarikon johtamiseen.

MTV:n kyselyn mukaan keskusta saavutti piirijohtajien mielestä kehysriihessä paremmin omia tavoitteitaan kuin muut hallituspuolueet.

Keskustan parhaimpaan onnistumiseen luotti MTV:n kyselyssä 63 prosenttia vastaajista. 33 prosenttia näki SDP:n onnistuneen tavoitteissaan parhaiten.

Keskustan onnistuminen hallituksessa saa piiripäättäjiltä keskimäärin kouluarvosanan 7,7. Puheenjohtaja Saarikko saa piiripäättäjiltä arvosanaksi keskimäärin 8,5.

MTV:n mukaan keskustan onnistumisiksi lueteltiin talouden tasapainottaminen sekä turveyrittäjien tukeminen. 

Epäonnistumiseksi koettiin muun muassa se, ettei menokehyksiin palata vielä kahteen vuoteen. Keskustalaisia piiripäättäjiä harmitti myös vajavaisiksi koetut työllisyystoimet ja se, ettei paikallista sopimista voitu edistää. Turvetuotantoa ei joidenkin mielestä tuettu tarpeeksi ja joidenkin mielestä se oli esillä liikaa.

Selvä enemmistö eli 78 prosentti vastaajista oli MTV:n kyselyssä tyytyväisiä siihen, ettei keskusta lähtenyt hallituksesta. Vain 13 prosenttia vastaajista olisi toivonut toisenlaista lopputulosta.

80 prosenttia vastaajista uskoi keskustan pysyvän hallituksessa vaalikauden loppuun saakka.

71 prosenttia vastaajista toivoi Matti Vanhasen jatkavan valtiovarainministerinä vaalikauden loppuun saakka.

MTV:n kyselyyn vastasi 165 keskustan piirihallitusten jäsentä.