Katri Kulmuni listaa toimenpiteitä vastauksena nuorten ilmastohuoleen: "Pelottelemisen sijaan aikuisten tehtävä on kertoa, että ilmastonmuutokseen on ratkaisuja"

Ilmastolakko

Keskustan puheenjohtaja, elinkeinoministeri Katri Kulmuni on huolestunut siitä toivottomuuden ilmapiiristä, joka tällä hetkellä vallitsee ilmastonmuutoskeskustelun ympärillä.

Kulmuni on huomioinut nuorten organisoiman ilmastolakon ja listannut useammassa twiitissään konkreettisia toimenpiteitä asian korjaamiseksi.

– Pelottelemisen sijaan meidän aikuisten tehtävä on kertoa, että ilmastonmuutokseen on ratkaisuja, hän twiittaa.

Kulmunin korostaa Suomella on ollut jo pitkään selvä tavoite energiapolitiikassa.

– Lisäämme kotimaisen, uusiutuvan energian käyttöä ja vähennämme samalla ulkomaisen, fossiilisen energian käyttöä. Lisäksi kehitämme teknologioita energian säästämiseksi.

– Lisäksi vauhditamme muutosta kohti bio- ja kiertotaloutta sekä kestävämpää ruokajärjestelmää ja kehitämme esimerkiksi maatalouttamme kohti hiilineutraaliutta.

– Liikenteessä tärkeää on turvata päästöttömän sähkön saanti sähköautojen lisääntyessä ja lisätä biokaasun tuotantoa

Konkreettisten ratkaisujen lisäksi tarvitaan Kulmunin mielestä myös aimo annos kansainvälistä vaikuttamistyötä, jotta maailman isot saastuttajat saadaan vähentämään päästöjään.

– Lopulta ilmasto pelastuu vain toimeen tarttumalla. Se vaatii opiskelua, tutkimusta, kehittämistä ja puhtaimpia teknologioita kaikkialla maailmassa.