Ministeritrio kutsuu nuoret Säätytalolle pohtimaan lääkkeitä ilmastoahdistukseen

Ilmastonmuutos

llmastoahdistuksesta on tullut ilmiö, joka koskettaa tuntuvaa osaa koululaisista ja opiskelijoista. Ministerit Li Andersson (vas.), Hanna Kosonen (kesk.) ja Krista Mikkonen (vihr.) kutsuvat nuoria ja järjestöjä pyöreän pöydän keskusteluun pohtimaan, miten kasvavan ilmastohuolen tulisi näkyä kouluissa ja oppilaitosten arjessa.

Kolmikko sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa, että tarkoitus on etsiä yhdessä ratkaisuja.

– Ilmastonmuutos on maapallomme tulevaisuuden suurimpia kysymyksiä ja näitä haasteita ratkoessamme meidän tulee kuulla erityisen herkällä korvalla nuoria, joiden elämään ilmastonmuutos vaikuttaa eniten. Yhdessä meillä on kaikki mahdollisuudet ratkaista haaste ja vaihtaa ilmastoahdistus ilmastoinnostukseen, tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen toteaa.

Pyöreän pöydän keskustelun tavoitteena on jakaa kokemuksia ja kerätä parhaita toimintamalleja nuorten toimijuuden vahvistamiseksi ilmastokeskustelussa.

Keskustelu järjestetään Säätytalossa 1. marraskuuta kello 12–15. Mukaan kutsutaan aktiivisesti ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi toimivia nuoria, koulutusalan toimijoita sekä ympäristöjärjestöjä.