Kärnä vastaa perussuomalaisten kritiikkiin: Kehitysyhteistyöllä puututaan muuttoliikkeen juurisyihin

Kehitysyhteistyö

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä hämmästelee perussuomalaisten hallitusohjelman kehitysyhteistyötä vastaan osoittamaa voimakasta kritiikkiä.

Hallitusohjelmassa on selkeä kirjaus, jonka mukaisesti kehitysyhteistyöllä Afrikassa puututaan nimenomaan muuttoliikkeen juurisyihin, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

– Olojen vakauttaminen alueella varmistaa, että kukaan ei lähde liikkeelle hakemaan perusteettomasti turvapaikkaa kuten nyt on tapahtunut. Hyvällä kehitysyhteistyöllä toiminnalla viedään myös ansaintalogiikka ihmissalakuljettajien iljettävältä liiketoiminnalta. Olen luullut, että tämä on myös perussuomalaisten tavoite.

Kärnä toivookin perussuomalaisilta rakentavampaa otetta hallitusohjelman käsittelyyn.

– Ymmärtäisin kritiikin siinä vaiheessa, mikäli turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa olisi lisääntymässä, mutta tällaisesta ei ole mitään viitteitä. Päinvastoin, turvapaikanhakijoiden määrä on ennätyksellisen alhaalla ja hallitus on sitoutunut ohjelmassaan asettamaan kuuden kuukauden tavoiteajan koko prosessille.

– Lisäksi olemme sitoutuneet yhteispohjoismaisiin käytänteisiin, uusien palautussopimusten solmimiseen sekä tehokkaisiin palautuksiin. Samalla tehostamme kielteisen päätöksen saaneiden seurantaa jalkapantavalvonnalla.

Mikäli kaikki menee toivotulla tavalla, tulee turvapaikkahakemusten määrä laskemaan entisestään, Kärnä toteaa.

– Toivon ainakin tässä tapauksessa perussuomalaisten myöntävän virheensä ja pyytävän anteeksi.