Kärnä tyrmää kokoomuksen veropolitiikan – “rikkaat saisivat ostaa uusia halpoja bemareita, me tavalliset kuolevaiset maksaisimme laskun“

Politiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kauhistelee kokoomuksen verotuspolitiikkaa ja erityisesti puolueen suunnitelmia poistaa autovero sekä perintövero.

Kärnän mukaan kokoomuksen veropolitiikan kokonaisuutta voi kuvata tavallisen kansan ja maaseudun kyykyttämisenä.

Kokoomus on esittänyt, että auton hankinnan verotuksesta siirryttäisiin autoilun päästöjen verotukseen. 

– Kokoomuslaisille on varmaan hyvää politiikkaa, että rikkaat saisivat ostaa uusia halpoja bemareita, ja me vanhoilla autoilla ajavat tavalliset kuolevaiset erityisesti maaseudulla maksaisimme laskun, Kärnä sanoo tiedotteessaan.

Perintöveron poistamista Kärnä pitää myös ideana, joka palvelisi ennen kaikkea suurituloisia.

Hän sanoo suhtautuvansa positiivisesti perintöveron huojentamiseen erityisesti pienten perintöjen osalta, mutta ei veron poistamiseen kokonaan.

– Perintö- ja lahjaveroa kerättiin viime vuonna 748 miljoonaa euroa. Kokoomus kaavailee ilmeisesti tähän kompensaatioksi luovutusvoittoveroa, josta tulisi sitten huomattavasti suurempi lasku pienten ja keskisuurten perintöjen saajille kuin nykyisestä perintöverosta. Ainoastaan suurperintöjen verorasitus pienenisi.

– En ymmärrä, miten puolueella on pokkaa esittää tällaisia ehdotuksia tällaisena aikana. Tavallista kansaa ja maaseutua ollaan valmiita lyömään kuin vierasta sikaa, kunhan eliitti vain saa ajella perintörahoilla ostetuilla uusilla autoilla sikarit huulessa tupruten, Kärnä paheksuu.