Kärnä: Suomen pakolaisapu ja Li Andersson leikkivät Jeesusta

Pakolaiskriisi

Keskustan kansanedustaja ja hallintovaliokunnan jäsen Mikko Kärnä syyttää Suomen pakolaisapua ja vasemmistoliiton puheenjohtajaa Li Anderssonia siirtolaiskriisiin liittyvien asioiden vääristelystä.

– Andersson ja pakolaisapu hyökkäävät parhaillaan sosiaalisessa mediassa hallintovaliokunnan puheenjohtajaa Juho Eerolaa vastaan väittäen, että Eerolan väite Välimeren reitin kautta tapahtuvan maahanmuuton kiihtymisestä olisi väärä. Näin Andersson ja Suomen pakolaisapu syyllistyvät itse disinformaation esittämiseen, Kärnä kirjoittaa tiedotteessaan.

Eerola on perussuomalaisten kansanedustaja.

Kärnän mukaan on selvää, että kokonaisuutena Eurooppaan ei tällä hetkellä saavu yhtä paljon turvapaikanhakijoita ja siirtolaisia kuin viime vuonna. Se johtuu EU:n ja Turkin solmimasta sopimuksesta.

Keskiseltä Välimereltä tapahtuva maahanmuutto on  lappilaisedustajan mukaan kuitenkin yhä kiihtyvä ilmiö.

Kärnän mielestä pakolaisapu ja Andersson esittävät faktojaan valikoivasti.

– Välimeren ylittävät ihmissalakuljettajien uhrit eivät pääasiassa ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, vaan kyse on laittomasta siirtolaisuudesta. Ilmiö on järkyttävä. Pelkästään viime viikolla Sisilian Pozzanoon saapui 30 ruumista, jotka olivat tukehtuneet täyteen lastatuista aluksissa, Kärnä sanoo.

Kärnä ihmettelee sitä, etteivät Andersson ja pakolaisapu esitä mitään vaihtoehtoja ihmissalakuljettajien liiketoimintaan puuttumiseen.

– Haluavatko he todella kiihdyttää tätä vastenmielistä ilmiötä entisestään? Laillisten reittien avaaminen kaikille halukkaille on myös täysin mahdoton ajatus. Nyt ei pidä leikkiä Jeesusta, vaan hakea yhdessä kestäviä ratkaisuja siirtolaiskriisin ratkaisemiseksi, Kärnä paukuttaa.