Kainuun keskusta torjuu populistisen pelottelun kuntavaaleissa – "Lento- ja junaliikenne laitetaan kuntoon ja maakuntaan rakennetaan peittävä kuituverkko"

Piirikokoukset

Kainuun keskusta haastaa kaikki puolueet taisteluun nukkuvien puoluetta vastaan.

Lauantaina koolla ollut Kainuun keskustapiiri aikoo jatkaa kuntavaaleissa keskustalaisia perinteitä ja kunnioittaa rehtiä kilpailua.

Keskustapiiri torjuu kannanotossaan äänestäjien populistisen pelottelun, syyllistämisen, asioiden vääristelyn ja omien etujen ajamisen. Kainuun sitoutuu kehittämään Kainuun kuntia ja maakuntaa positiivisella ja rakentavalla otteella uuteen nousuun.

Tulevien kuntavaalien teemoja tulevat Kainuun keskustan mukaan olemaan ainakin monipaikkainen asuminen, Kainuun tasapainoinen kehittäminen ja uuden sotemaakunnan rakentaminen. Lento- ja junaliikenne laitetaan kuntoon ja maakuntaan rakennetaan peittävä kuituverkko.

– Sähkömarkkinalain uudistus ja monet muut eduskunnan ratkaisut vaikuttavat Kainuun asukkaiden ja kuntien elämään. Keskustan Kainuun piiri tahtoo, että koko Kainuuta kehitetään ajatuksella koko maakunta ja kunta vahvuusalueena.

Kainuun keskusta muistuttaa, että tulevaisuuden suomalainen on monikuntainen ja -paikkainen. Digitaalisuus antaa tälle hyvän mahdollisuuden, mutta vain ja ainoastaan silloin, kun tie-, tieto- ja sähköverkot ovat hyvin hoidettu ja tasapuolisia koko maassa.

– Hyvänä esimerkkinä on keskustan ajama sähkönsiirtohintojen saattaminen kuriin. Toisena esimerkkinä keskustalaisesta uudistuspolitiikasta voi pitää puheenjohtaja Annika Saarikon ajatusta opintolainojen anteeksiannosta, mikäli henkilö menee töihin syrjäseudulle, jossa hänen osaamistaan tarvitaan. Keskusta on edelleen ihmisen puolustaja, asuipa hän syrjäseudulla tai kaupungin keskustassa.

Kainuun piiri valitsi syyskokouksessaan Paltamon Mieslahdessa kajaanilaisen Teuvo Hatvan jatkamaan piirin puheenjohtajana. Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Piia Määttä Sotkamosta ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Milla Veteläisen Suomussalmelta.

Piirihallituksen jäseniksi valittiin Hyrynsalmelta Taisto Keränen, Kajaanista Raimo Tornberg (uusi) ja Marjatta Immonen (uusi), Kuhmosta Liisa Malinen ja Matti Pääkkönen (uusi), Paltamosta Markku Väisänen, Puolangalta Hilkka Oikarinen (uusi), Ristijärveltä Paavo Oikarinen, Sotkamosta Matti Lukkari ja Suomussalmelta Erja Helttunen.

Keskustan Kainuun piiri esittää puoluehallituksen varsinaiseksi jäseneksi Teuvo Hatvaa ja varajäseneksi Piia Määttää. Puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi esitetään Sakari Seppästä Sotkamosta.

Syyskokouksen poliittisena puhujana oli Suomen Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Paikalla oli myös kansanedustaja Tuomas Kettunen.