Joulupöydässäkin kannattaa suosia suomalaista ruokaa, Anne Kalmari painottaa
Keskustan kansanedustaja Anne Kalmari muistuttaa joulun lähestyessä kotimaisen ruuan ja ruuantuottajien arvostamisen tärkeydestä.
Kalmari on eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan varapuheenjohtaja.
Hän toteaa tiedotteessaan, että suurin kiitos suomalaiselle viljelijälle on se, että suosii kotimaisia elintarvikkeita ostokorissa.
Kalmari huomauttaa, että suomalaisen ruuan suosiminen hyödyttää kotimaista taloutta. Se tuo työtä ja toimeentuloa. Kotimaisen elintarviketuotannon turvaaminen on tärkeää myös huoltovarmuuden kannalta, hän korostaa.
– Hyviä ja laadukkaita kotimaisia elintarvikkeita kannattaa tietenkin ostaa ihan jokaisena päivänä vuodesta. Suomalainen ruoka ja sen tutut maut kuuluvat myös aivan ehdottomasti jouluun. Ne ovat osa kulttuuriperintöämme, Kalmari summaa.
Hänen mukaansa kotimaista ruokaa voi suosia myös puolivalmisteisena tai ravintolassa.
Keskustaedustaja painottaa, että suomalainen ruoka on tutkitusti hyvin puhdasta. Se on Kalmarin mukaan osoitus suomalaisen ruuantuottajan ja koko ruokaketjun ammattitaidosta.
– Kotimaisissa kananmunissa ei raakanakaan ole salmonellariskiä. Suomalainen maito ei sisällä antibioottijäämiä. Suomalainen kinkku tulee possulta, joka on saanut pitää hampaansa ja saparonsa! Vilja kuivataan kuivureissa eikä sitä kuivateta myrkyillä pystyyn pelloilla, hän luettelee.
Kalmari muistuttaa, että joulupöydässäkin on määrä kannattaa korvata laadulla. Hän toivoo, ettei jouluruokaa päätyisi jätteeksi.
– Suomalaiset tuottavat vuodessa ruokajätettä yli 20 kiloa henkeä kohden. Hävikin vähentämisen osalta meillä on parannettavaa. Jos jouluherkkuja jää yli, ne voi pakastaa ja käyttää myöhemmin.