Johanna Korhonen Maahengen kustantajaksi

Kirjallisuus

Journalisti, tietokirjailija Johanna Korhonen on nimitetty kirjankustantamo Maahengen taiteelliseksi johtajaksi eli kustantajaksi.

Korhonen seuraa tehtävässä Liisa Heikkilä-Paloa, joka siirtyy vaiheittain eläkkeelle.

Korhonen ottaa organisaatiouudistuksen yhteydessä vastuulleen myös toimitusjohtajan tehtävät, jotta tähänastinen toimitusjohtaja Ulla Sarviala voi toiveensa mukaisesti keskittyä yrityksessä erityisesti markkinoinnin tehtäviin.

Maahenki on 1999 perustettu luontoon, taiteeseen ja kulttuuriin erikoistunut laatukustantamo.

Yhtiö julkaisee muutamia kymmeniä uusia nimikkeitä vuosittain.

Uusin aluevaltaus on valokuvataiteen kirjajulkaisusarja Musta taide, jonka Maahenki hankki viime vuonna omistukseensa Aalto-yliopistolta.

Korhonen on ollut Maahengen hallituksen jäsen vuodesta 2010 ja tuntee yhtiön hyvin.

– Maahenki on hieno pieni yhtiö, jota mikään ei estä kasvamasta suuremmaksi. Oikea kirja oikealle ihmiselle on kaiken perusta.

– Minusta on hienoa, että kirjojemme englanninkielisiä versioita myydään jopa Lontoon luonnonhistoriallisen museon kirjakaupassa, Korhonen sanoo.

Tietokirjojen myynti on Suomessa viime vuosina vähentynyt, koska kilpailu ihmisten ajasta on niin kovaa. Usein kirja on hävinnyt taiston älylaitteille.

– Uskon kuitenkin, että heiluri kääntyy vielä toiseenkin suuntaan. Kirjoilta haetaan lopulta juuri sitä, mitä nopea älylaitteen selailu ei tuota: keskittymistä, syventymistä, rauhaa ja punnittuja ajatuksia, Korhonen arvelee.