IS: Saarikko ei ymmärrä vihreiden metsästrategia-mylläkkää: "Ytimessä on 600 000 ihmistä, jotka omistavat suomalaista metsää"

Metsä

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko kertoo Ilta-Sanomille, ettei ymmärrä vihreiden EU-metsästrategian luonnoksesta synnyttämää mylläkkää.

– En ymmärrä mistä tämä selkkaus on syntynyt, koska linjat on yhdessä sovittu. Laitan suuremmat paukut siihen, että saamme kantamme EU:ssa läpi kuin väittelyyn siitä, mitä olemme Suomessa sopineet. Meidän pitää varmistaa, että EU:ssa ääntämme kuullaan näissä asioissa, Saarikko sanoo.

Saarikko painottaa, että metsät ovat luonnonvarana Suomen tärkein vauraudenlähde.

– Tulkitsen suomalaiset sellaisina, jotka arvostavat itsellisyyttä ja metsäasioista on sovittu, että ne ovat meidän omissa käsissämme. Meillä on valtava arvo koko Euroopan silmissä suomalaisissa hiilinieluissa.

Saarikon mukaan maailmalla aina ymmärretä, millaista on suomalainen metsäpolitiikka. Hän muistuttaa, että nyt ei puhuta vain suomalaisesta metsäteollisuudesta vaan ennemmin metsänomistajien asioista.

– Sen ytimessä on 600 000 ihmistä, jotka omistavat suomalaista metsää. Puhumme heidän omaisuudestaan juuri nyt.

Julkisuuteen vuotanut metsästrategia on saanut poliitikot tukkanuottasille. Eniten sen puolesta puhuvat vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ja vihreiden europarlamentaarikko Ville Niinistö. Keskustalainen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ei niele EU:n metsästrategiaa. SDP on ollut metsäasioissa pitkälti samalla linjalla keskustan kanssa.