IS: Kaikkonen kakkonen, arvaatko ykkösen? – kukaan ministereistä ei saa kansalaisilta kuitenkaan hyvää arvosanaa, omat uskollisia johtajilleen

Kaikki keskustalaiset yltävät listauksen paremmalle puoliskolle
Politiikka

Kukaan Suomen ministereistä ei saa kansalaisilta kouluarvosanakseen edes kahdeksikkoa Ilta-Sanomien kyselyssä. Kahdeksan tarkoittaa hyvää, seitsemän tyydyttävää.

Vastaajat pitävät pääministeri Sanna Marinia (sd) parhaiten onnistuneena ministerinä. Hänen keskimääräinen arvosanansa on 7,57.

Toiselle sijalle pääsee keskustan Antti Kaikkonen. Puolustusministeri saa arvosanakseen 7,34.

Puoluejohtajat vihreiden Maria Ohisaloa lukuunottamatta pääsevät kaikki viiden kärkeen. Marinin jälkeen parhaan arvosanan heistä saa RKP:n Anna-Maja Henriksson. Oikeusministerin numero on 7,32. Opetusministeri Li Andersson (vas) saa arvosanakseen 7,17.

Melko tuore valtiovarainministeri Annika Saarikko seuraa arvosanalla 6,87.

Keskustajohtaja Saarikko on listalla puolueen toiseksi arvostetuin ministeri. Heti hänen perässään seuraa keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilä arvosanalla 6,85 ja Lintilää seuraa välittömästi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (6,81).

Vasta muutaman kuukauden ministerinä ollut tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on tasan ministerien arvosanalistauksen puolivälissä. Keskustalaisen numero on 6,63.

Puoluejohtajat saavat omilta kannattajiltaan hyvät arvosanat. Marin saa demariväeltä yhdeksikön, Saarikko keskustalaisilta 8,2. RKP:n Henrikssonin arvosana omilta äänestäjiltä on 8,7. Yhdeksikköön yltää myös Andersson vasemmistoväen mielissä ja vihreiden Ohisalo saa puolueen kannattajilta arvosanaksi 8,2. Kaikkien vastaajien Ohisalolle antama keskiarvosana on 6,6.

Heikoimmat suoritukset löytyvät SDP:n ja vihreiden riveistä. Pahnanpohjimmaisena on ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr) arvosanalla 6,22. Kuntaministeri Sirpa Paatero (sd) seuraa numerolla 6,39 ja kolmanneksi viimeinen on niin ikään sosiaalidemokraatti Tytti Tuppurainen (6,43). Neljänneksi viimeinenkin löytyy SDP:n riveistä, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru saa arvosanakseen 6,46. Häntäpäässä on myös pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist RKP:sta arvosanalla 6,49.