Iiris Suomela kiittää Matti Vanhasen toimintaa – "Jos johtajat reagoisivat häirintään aina näin, maailma olisi paljon turvallisempi paikka"

Häirintä

Vihreiden kansanedustaja Iiris Suomela kiittelee Twitterissä eduskunnan puhemies Matti Vanhasen (kesk.) toimintaa salakuvaustapauksen hoitamisesta.

Suomela joutui eduskunnassa salakuvauksen kohteeksi. Kuvaa jaettiin sosiaalisessa mediassa saatetekstillä, jossa vihjailtiin Suomelan syyllistyvän häirintään.

Twitterissä Suomela kertoo, että Vanhanen käynnisti selvityksen tapauksesta ja mahdollisista sanktioista jo tiistaiaamuna. Suomela antoi arvoa sille, että Vanhanen ilmaisi salakuvauksesta ja kuvan julkaisemisesta voimakkaan paheksuntansa.

– Jos johtajat reagoisivat häirintään aina näin rivakasti ja jämäkästi, maailma olisi paljon parempi ja turvallisempi paikka, Suomela tviittasi.

Suomela kertoo kohdanneensa elämänsä aikana ”melko paljon” häirintää.

Hänen mukaansa tapaukset on yleensä yritetty lakaista maton alle. Sellainen toiminta on hänen mukaansa yleistä esimerkiksi kuntapolitiikassa.

– Siksi olen hyvin kiitollinen, että puhemies toimii näin jämäkästi. Toivottavasti samoin toimitaan jatkossa myös muualla.

Suomela sanoi tiistaina Suomenmaan haastattelussa, että salakuvauksen kohteeksi joutuminen omalla työpaikallaan ei missään nimessä ole sallittua. Hänen mukaansa kyse on häirinnästä.

– On tavattoman stressaava ajatus, että työpaikalla joutuisi koko ajan varomaan salakuvaamista tai miettimään, että jos vaihdan nyt asentoa, otetaanko siitä kuva.