HS:n tiedot: THL:n johtaja kutsuttu keskustan eduskuntaryhmään puhumaan koronarokotteiden alueellisesta kohdentamisesta

Koronarokotukset

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n johtaja Mika Salminen on kutsuttu keskustan eduskuntaryhmän vieraaksi puhumaan koronarokotusten alueellisesta kohdentamisesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan kokous on pidetty tiistaina iltapäivällä.

Koronarokotteiden alueellinen kohdentaminen on nostattanut viime aikoina laajaa keskustelua. Asia on ollu monille keskustalaisille vaikea.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko on korostanut, että mahdollisia muutoksia koronarokotusten aikatauluihin tulisi käsitellä vasta riskiryhmien rokottamisen jälkeen. Paine alueelliseen kohdentamiseen kesken riskiryhmäläisten rokottamisen on kuitenkin kasvanut.

Muun muassa keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on julkisesti vastustanut rokotusten kohdentamista pääkaupunkiseudulle. Monien keskustalaisten pelkona on, että isojen kaupunkien asukkaat saisivat rokotteen nopeammin kuin muualla Suomessa asuvat.

Keskustalaisilla on ollut myös nielemistä hallituskumppaniensa vihreiden ja Rkp:n lausunnoista, että hallitus olisi viime viikolla sopinut rokotusten alueellisesta kohdentamisesta.

HS:n mukaan keskustassa oltaisiin kuitenkin valmiita hyväksymään esityksen alueellisesta kohdentamisesta, jos se on perusteltu hyvin terveysviranomaisten näkemyksillä.

HS:n mukaan keskustan eduskuntaryhmä kokoontuu vielä aiemmin sovittuun ylimääräiseen kokoukseen keskiviikkona ennen huomenna kello 13.30 alkavaa hallituksen neuvottelua.

Kommentit (4)

  • Lukija67

    Kepu ei osaa päättää laittaako somalit keulille vai ei

  • Lukija4

    Keskusta tekee päätökset tosi asioihin perustuen, joka on vastuulliselle asian hoitajalle itsestään selvyys. Huulen heittäjät ja populistit ovat asia erikseen.

  • Lukija90

    Ei tietenkään pidä hyväksyä etelän huonosti hoidettujen monikultturisten tihentymien etuilua. Nyt viimein pitää Vapaavuorenkin nähdä miten vääjäämättömän huono kaupunki on ihmiselle. Korona loves cities. Jos tämä Pandoran lipas avataan,jatkossa pyydetään muuta Suomea odottamaan milloin mitäkin. Yhdenvertaisuus,alueiden tasa-arvo puoltavat viisaita ratkaisuja. Kärnä ym.oikeassa. Tämä on hallituskysymys. Ainakin kepun äänestäjät kaikkoo,jos puolue ei puolusta koko maata samanarvoisesti.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen