HS: Lintilä olisi valmis ottamaan yritysten kustannustuen uudelleen käyttöön – Kohdennusta voisi tarkentaa myös tapahtuma- ja matkailupuolelle

Talous

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan yritysten kustannustuki voitaisiin ottaa uudestaan käyttöön. Lintilä puhu asiasta Helsingin Sanomien järjestämällä talouden ensiapukurssilla.

Lintilän mukaan yritysten kustannustuen kriteereitä voitaisiin muuttaa niin, että tukea kohdistuisi paremmin myös tapahtuma- ja matkailupuolelle.

Lintilä sanoi matkailun tilanteen olevan ”äärettömän vakava”. Kritiikkiä hän oli valmis kohdistamaan myös hallituksen toimintaan.

– Omilla toimillamme olemme vaikuttamassa tähän kohtuuttoman paljon. Sanoin jo kuukausi sitten, että nostetaan (matkailuun liittyviä korona)rajoja ja laitetaan yökerhot kiinni, Lintilä sanoi Helsingin Sanomien mukaan.

Lintilä sallisi myös kouluttautumisen lomautuksen aikana.

Hän sanoi toivovansa vastuuta myös työnantajilta. Työntekijöistä tulee Lintilän mukaan olemaan vielä pulaa. Moni saattaakin valita työpaikkansa sen perusteella, kuinka hyvän koulutusmahdollisuudet työnantaja tarjoaa työuran ajalle.