Hallitus päätti uusista ravintolarajoituksista – leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22

Myös terassien asiakaspaikkamäärää rajoitetaan leviämisvaiheen alueilla.
Koronarajoitukset

Hallitus on päättänyt uusista ravintolarajoituksista sunnuntaista alkaen. Leviämisvaiheen alueilla anniskelu loppuu klo 22 ja kiihtymisvaiheen alueilla klo 24.

Leviämisvaiheen alueita ovat Varsinais-Suomi, Pirkanmaa ja Kymenlaakso sekä pääkaupunkiseutu eli Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

Kiihtymisvaiheen alueita ovat Satakunta, Kanta-Häme, Päijät-Häme, Etelä-Karjala, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala, Keski-Suomi, Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Kainuu sekä Uudenmaan maakunta Helsinkiä, Espoota, Vantaata ja Kauniaisia lukuun ottamatta.

Leviämisvaiheen alueilla ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–23, mutta anniskelu on siis sallittu vain klo 07–22.

Leviämisvaiheen alueella toimivassa ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Määräys koskee aiemmasta poiketen ravintolan sisätilojen ohella myös sen ulkotiloja.

Muissa ravintoloissa on vastaavasti sisä- ja ulkotiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sekä sisä- että ulkotiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai vastaavan tason ääressä.

Leviämisvaiheen alueille tulee voimaan sisätiloissa tanssi- ja karaoke-kielto, eli asiakkaat ohjataan istumaan istumapaikoillaan.

Kiihtymisvaiheen alueilla ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Myös Ahvenanmaan maakunnassa ravitsemisliikkeiden anniskelu on sallittu vain klo 07–24 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna klo 05–01.

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Etelä-Savon ja Lapin maakunnissa ei ole voimassa erillisiä rajoituksia asiakasmäärään tai anniskelu- ja aukioloaikoihin.

Asetuksessa säädetyt rajoitukset eivät koske henkilöstöravintoloita eivätkä noutoruuan myymistä asiakkaille. Aukioloaikoja koskevat rajoitukset eivät ole voimassa Suomen ja ulkomaiden välillä tai ulkomailla kulkevassa vesi- tai ilma-aluksessa. Rajoitukset eivät myöskään koske polttonesteiden jakeluaseman yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.