Hallituksen pitää nyt käydä pelisääntökeskustelu, keskustan varapuheenjohtaja sanoo Veikkausrahoista syntyneestä sotkusta Alfa TV:llä

Julkinen paine vaikutti hallituksen toimintaan, Petri Honkonen näkee
Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen sanoo, että hallituksen sisällä täytyy käydä pelisääntökeskustelu Veikkauksen rahavajeen paikkauksesta syntynyt sotkun jälkeen.

– Hallituksen pitää käydä nyt pelisääntökeskustelu, ettei tällaista tilannetta enää pääse syntymään vaan on aina selkeää miten toimitaan, ja mikä on ministerin toimivalta ja vastuu suhteessa pääministeriin, Honkonen sanoi maanantai-iltana Alfa TV:llä.

Honkoselta kysyttiin, millainen rako jupakasta jää hallituksen sisäisiin suhteisiin.

– No varmaan tuuletusta tarvitaan, hallituksen sisäistä tuuletusta näissä asioissa. Varmaan sitä tällä viikolla on muodossa tai toisessa sitten ohjelmassa.

Honkonen sanoo, ettei hän ollut tyytyväinen viime viikolla nähtyihin tapahtumiin.

– Tiiviisti voisin sanoa, että kyllä minä mieleni pahoitin.

Honkonen sanoo, että hänen mielestään keskustan tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vain toteutti hallituksen sopimaa budjettiesityksen linjaa, kun hän tiedotti hallinnonalaansa kohdistuvista leikkauksista.

Honkonen näkeekin, että julkinen paine vaikutti voimakkaasti siihen, että Veikkauksen edunsaajiin kohdistuvat leikkaukset peruttiin.

– Syntyi julkinen hässäkkä, ja julkinen paine hyvinkin usein vaikuttaa poliitikkojen toimintaan.

– Niin se nyt tälläkin kertaa vaikutti tähän hallituksen päätöksentekoon ja ennen kaikkea siihen, että se tehtiin näin nopeasti.

Tiiviisti voisin sanoa, että kyllä minä mieleni pahoitin.

Petri Honkonen

Honkonen korostaa, että hallitukselta pitää löytyä päätöksentekokykyä.

– Ensi vuonna tulee olemaan nimittäin todella isoja taloudellisia päätöksiä edessä, sopeutustoimia, ja varmasti leikkauslistoja näemme.

– Jatkon kannalta on tärkeää, että pelisäännöt ovat selvät.