Finnair ei tee muutoksia lentoreitteihinsä Valko-Venäjän tapauksen vuoksi

Latvialainen Air Baltic lopettaa lentämisen Valko-Venäjän ilmatilassa
Valko-Venäjä

Finnair ei ole tällä hetkellä tehnyt muutoksia omien lentojensa reitteihin viimeaikaisten tapahtumien vuoksi, kertoo Finnairin viestintäpäällikkö Mari Kanerva.

Lentoyhtiö Ryanairin Ateenasta Vilnaan matkalla ollut matkustajakone pakotettiin laskeutumaan Valko-Venäjälle sunnuntaina.

Kanervan mukaan Valko-Venäjän ilmatilan käytöstä ei ole annettu uusia viranomaisohjeistuksia. Tapaus ei aiheuta muutoksia Finnairin lentoreitteihin myöskään Finnairin oman lentoturvallisuusarvioinnin perusteella.

Kanervan mukaan Finnairin Kreikan ja Turkin lennot voivat kulkea osan matkaa Valko-Venäjän ilmatilassa.

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic sen sijaan on lopettanut lentämisen Valko-Venäjän ilmatilassa, kertoo uutissivusto Delfi.

Liikenneministeri Talis Linkaitsin mukaan päätös tehtiin sen jälkeen kun Ryanairin lento Kreikasta Liettuaan oli pakotettu laskeutumaan Valko-Venäjän ilmatilassa Minskiin.

Myös lentoyhtiö itse tviittasi välttävänsä Valko-Venäjän ilmatilaa, kunnes tilanne selkeytyy. Air Balticin lennot Ukrainaan ja Georgiaan kiersivät jo eilen pidemmän reitin Valko-Venäjän sivuitse.

Latvian ulkoministeri Edgars Rinkevics on ehdottanut, että EU:n pitäisi harkita Valko-Venäjän ilmatilan sulkemista kaikilta unionimaiden lennoilta.