Ex-pääministeri ihmettelee Lintilän sivuuttamista exit-strategian valmistelusta – “Niin järkyttävän huonoa hallintoa, etten saa happea“

Politiikka

Entinen pääministeri Mari Kiviniemi moittii kovin sanoin elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) sivuuttamista hallituksen exit-strategian eli koronarajoitusten purkamisen valmistelusta.

Kiviniemi on jakanut Twitterissä Kauppalehden uutisen Lintilän sivuuttamisesta. Kommentiksi Kiviniemi on kirjoittanut, että tapaus on ”niin järkyttävän huonoa hallintoa, että entinen OECD:n apulaispääsihteeri ei saa happea”. 

Kaupan Liiton toimitusjohtajana nykyisin työskentelevä Kiviniemi toimi Suomen pääministerinä kesästä 2010 kesään 2011. OECD:n apulaispääsihteerinä hän toimi vuodesta 2014 vuoteen 2018.

Lintilä kertoi keskiviikkona Ylen Aamussa, että hän tai hänen ministeriönsä virkamiehet eivät ole olleet mukana hallituksen exit-strategian jatkovalmistelussa. Exit-strategia on aiheena hallituksen keskiviikkoillan neuvotteluissa. 

Lintilä sanoi Ylen lähetyksessä, ettei hän tiedä valmistelusta juuri mitään, koska exit-strategiaa on valmisteltu lähinnä valtioneuvoston kanslian sekä sosiaali- ja terveysministeriön voimin. Lintilällä ei ollut myöskään mitään tietoa siitä, milloin hallitus aikoo exit-strategiastaan viestiä.

Lintilän sivuuttamista hämmästelee Twitterissä myös keskustan kansanedustaja Joonas Könttä.

Jyväskyläläisedustajan mukaan tapaus ei jätä epäselväksi, keiden käsissä ravintola- ja tapahtuma-alan vapautuminen on. Sulkeisiin hän on kirjoittanut pääministeri Sanna Marinin (sd.) ja sosiaali- ja terveysministeri Krista Kiurun (sd.) nimet.

– Tämäkin sotku olisi ollut vältettävissä. Koronanyrkki ei olisi vieläkään myöhäistä perustaa, Könttä pamauttaa.