Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Pirkanmaan piirit: Aleksi Sandroos keskustanuorten puheenjohtajaksi – "Koko keskustaliike lepää nuorisonsa varassa"

”Puheenjohtajakaudellani tulisin vahvistamaan nuorten ääntä puolueen suuntaan yhä kuuluvammaksi, tarvittaessa jopa pieneen ärsyttämiseen asti”
Keskustanuoret

Keskustanuorten Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Pirkanmaan piirit esittävät Aleksi Sandroosia keskustanuorten puheenjohtajaksi tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Sandroos toimii tällä hetkellä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n varapuheenjohtajana, ja hänellä on kokemusta useiden eri järjestöjen johtotehtävistä, piirit kertovat kannanotossaan. Puheenjohtaja valitaan Keskustanuorten liittokokouksessa 29.–31. lokakuuta 2021 Torniossa. Kausi kestää kalenterivuodet 2022 ja 2023.

Piirit luottavat Sandroosin kykyyn herättää liitossa rakentavaa keskustelua nuorisojärjestölle ja koko puolueelle tärkeistä kohtalonkysymyksistä.

– Ilmastonmuutoksen ratkaisut on saatava esille, alkiolaisesta ihmisarvokäsityksestä on tultava valtavirtaa ja sosiaaliturvapolitiikassa keskustalaisten roolia perusturvan (etenkin perustulon) kehittäjinä on vahvistettava, piirit kirjoittavat.

Koko keskustaliike lepää nuorisonsa varassa, Sandroos linjaa.

– Puheenjohtajakaudellani tulisin vahvistamaan nuorten ääntä puolueen suuntaan yhä kuuluvammaksi, tarvittaessa jopa pieneen ärsyttämiseen asti.

Piirijohtajat luottavat Sandroosin kokemukseen, persoonaan ja linjaan.

– Vankka kokemus paikallistason toiminnassa, julkishallinnollisen ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja valtakunnallisen liiton johdossa luovat hyvät ja vakuuttavat valmiudet toimia liittomme puheenjohtajana. Samoin myös Aleksin tapa toimia räväkkänä, mutta rakentavana viestijänä toisi hyvää piristystä liittomme tulevaisuuteen, Pirkanmaan keskustanuorten puheenjohtaja Joni Takku toteaa.

– Koemme, että Aleksin arvot kohtasivat hyvin piirimme arvojen kanssa. Myös hänen johtajakokemuksensa vakuutti meidät, joten on ilo lähteä tukemaan Aleksia Keskustanuorten puheenjohtajaksi, Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Susanna Laitila kehuu.

Helsingin piirin puheenjohtaja Jade Myllykangas kiittää Aleksi Sandroosin ihmisläheisyyttä.

– Aleksiin tutustuminen on ollut helppoa. Hän on helposti lähestyttävä toimija, joka ottaa huomioon ryhmän jokaisen jäsenen yksilönä.

Sandroos on toiminut vuonna 2017 Pirkanmaan Keskustanuorten varapuheenjohtajana, ja vuosina 2019–2020 Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kuntapoliittisena vastaavana ja hallituksen puheenjohtajana. Sastamalasta kotoisin oleva nykyinen vaasalainen vaikuttaja toimii tänä vuonna Helsingissä Suomen ylioppilaskuntien liiton varapuheenjohtajana.

– Sandroos tunnetaan rakentavasta viestintätavastaan, jota hän on hyödyntänyt niin vaikeissa kriisiviestintätilanteissa Vaasassa kuin vaikuttamistyössä opiskelijatoiminnassakin, piirit kiittävät.

Sandroosin lisäksi puheenjohtajan paikasta kisaa oululainen Jere Tapio.