Ennätykset paukkuvat jo kolmatta päivää, kun korona kurittaa Venäjää

Korona

Koronatartuntojen määrä Venäjällä jatkaa nousuaan. Sunnuntaina maassa tehtiin jälleen uusi synkkä ennätys, kun vuorokauden aikana rekisteröitiin yli 63  200 uutta tartuntaa.

Kyseessä oli jo kolmas peräkkäinen päivä, kun kolkko ennätys meni uusiksi. Maan pääkaupungissa Moskovassa rekisteröitiin puolestaan jo neljäs peräkkäinen ennätys runsaalla 17  500 tartunnalla.

Venäjällä on kehitetty useita koronarokotteita, mutta vain noin puolella venäläisistä on täysi rokotesuoja, sillä rokotevastaisuus on Venäjällä voimakasta.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on Venäjällä kuollut virallisten lukujen mukaan vajaat 325  000 ihmistä. Tilastovirasto Rosstatin mukaan todellinen luku saattaa kuitenkin olla jopa kaksinkertainen.

Pekingissä kaupungin viranomaiset ilmoittivat sunnuntaina, että noin kaksi miljoonaa Fengtain kaupunginosan asukasta testataan. Testaukset aloitettiin heti. Ilmoitus testauksista tuli, kun kaupunginosasta oli löydetty koronatartuntarypäs.

Yhteensä Pekingistä on löydetty 34 koronatartuntaa.

Lauantaina viranomaiset määräsivät kaikki ulkomailta tulevat lähetykset desinfioitaviksi, koska epäilivät tartuntojen leviävän postin välityksellä.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO on todennut, että riski viruksen leviämiselle mahdollisesti saastuneilta pinnoilta on pieni.

Uudessa-Seelannissa on asetettu uusia koronarajoituksia sen jälkeen, kun maassa todettiin yhdeksän samaan perheeseen kuuluvan saaneen omikronmuunnostartunnan. Lentokoneessa olleen perheen lisäksi tartunnan oli saanut lennolla ollut lentoemäntä.

Uudet koronarajoitukset koskevat esimerkiksi tapahtumien osallistujamääriä. Lisäksi maskit ovat pakollisia julkisessa liikenteessä sekä kaupoissa.

Uusien rajoitusten takia Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern kertoi joutuvansa perumaan häänsä. Uudet rajoitukset ovat voimassa ainakin helmikuun loppuun.