Elsi Katainen nousee Euroopan parlamenttiin

EU

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, kansanedustaja, Elsi Katainen siirtyy Euroopan parlamenttiin Hannu Takkulan tilalle. 

Pielavetinen kansanedustaja on ensimmäinen varaedustaja europarlamenttiin. Takkulan valinta Euroopan tilintarkastustuomioistuimeen varmistui keskiviikkona, kun EU–parlamentti äänesti asiasta.

– Olen valmis työhön europarlamentissa. Kävin keväällä 2014 kovan vaalitaistelun Euroopan parlamentin vaaleissa ja saavutin hyvän vaalituloksen. Pidän kansainvälistä kokemusta arvokkaana ja parlamentin jäsenyyttä myös velvollisuutena. Sekä Itä- ja Pohjois-Suomen että koko maamme näkökulmasta EU:ssa on paljon tehtävää, Katainen perustelee valmiuttaan.

Kataisen tilalle eduskuntaan nousee Eero Reijonen.

Kataisen mukaan Euroopan unionin on oltava jatkossakin itsenäisten jäsenvaltioiden yhteisö. Suomen tulee toimia sillanrakentajana.

– Meidän on jatkettava rakentavan vaikuttamisen linjaa ja huolehdittava kansallisista eduistamme esimerkiksi maatalouspolitiikassa sekä rakennerahasto- ja aluepoliittisissa ratkaisuissa. Näin siitä huolimatta, että Brexit asettaa haasteita tulevalle rahoituskaudelle, Katainen arvioi.

Keskustan eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja siirtyy mielellään Takkulan tilalle europarlamenttiin.

– Olen iloinen siitä, että olen saamassa juuri Hannun paikan, koska hänellä on ne valiokuntapaikat, jotka itse olisin valinnut eli aluekehitys- ja maatalousvaliokunnat. Ne ovat juuri kuin minulle tehty, Katainen iloitsee.

Kataisen mielestä suomalaisten meppien on puolustettava kestävän metsätalouden periaatteita EU – pöydissä.

Hänen arvionsa mukaan paine metsiä ja metsätaloutta kohtaan nousee koko ajan, vaikka Euroopan unionilla ei ole yhteistä metsäpolitiikkaa.

– Tässä kaikkien suomalaisten meppien on toimittava ryhdikkäästi, koska muuten taistelemme samalla tavalla kuin tänä syksynä metsäasioista vuodesta ja direktiivistä toiseen. Tällainen tempoilevuus syö eurooppalaisen ilmastopolitiikan uskottavuutta.