Demareihin loikanneen Tolppasen anteeksipyyntö riittää kriitikoille
Perussuomalaisisista sosiaalidemokraatteihin loikanneen kansanedustaja Maria Tolppasen anteeksipyyntö aiemmista rasistisista kirjoituksistaan on riittävä ja asia on nyt loppuunkäsitelty, sanoo demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi.
Tolppanen pahoitteli aiempia kirjoituksiaan Facebookissa.
Näkkäläjärvi sanoi aikovansa pyytää tapaamista ja tilaisuutta keskustella Tolppasen kanssa heinäkuussa.
SDP:n sisäisessä Facebook-ryhmässä kerättiin nimiä avoimeen kirjeeseen, jossa vaadittiin Tolppasen pyytävän rasistisia lausuntojaan anteeksi.
Tolppanen kirjoitti Facebook-tilillään, ettei kirjoittaisi samalla tavalla uudestaan ja pyytää kirjoituksiaan vilpittömästi anteeksi. Tolppanen sanoo, ettei hyväksy rasismia missään muodossa.
– Ymmärrän oikein hyvin myös niitä sosialidemokraatteja, jotka ovat olleet huolissaan rasistiseksi kokemistaan kirjoituksistani. Pyydän vilpittömästi anteeksi, Tolppanen kirjoittaa.
Hän vakuuttaa samalla tekevänsä kaikkensa rasismia ja rasistista puhetta vastaan.
Demarinuorten Näkkäläjärvi kertoo, että nimiä avoimeen kirjeeseen päätettiin alkaa kerätä pian Tolppasen loikasta kertoneen tiedotustilaisuuden jälkeen.
– Meillä oli aika turhautunut meininki, kun tiedetään Tolppasen tausta, että hänellä on ollut rasistisia kirjoituksia ja kommentteja.
Kirjeen allekirjoittajat halusivat myös puoluejohdon olevan valppaana.
– Odotamme myös puoluejohdolta sitä, että seurataan tarkkaan ja ettei minkäänlaista rasismilla flirttailua hyväksytä.
Kirje on Näkkäläjärven mukaan herättänyt keskustelua puolesta ja vastaan. Enemmistö kommentoineista on ymmärtänyt kirjettä laatineiden ärsyyntymisen ja turhautumisen, Näkkäläjärvi kertoi.
Tolppanen sanoo Facebookissa, että hän on saanut ylivoimaisen hyvää palautetta vaasalaisilta äänestäjiltä.
Hän sanoo aikovansa kiertää kesällä Vaasan vaalipiiriä tapaamassa ihmisiä.
– Perussuomalaisissa pienen ihmisen puolustaminen kävi mahdottomaksi. En voinut hyväksyä sitä, että entinen puolueeni takaa politiikkaa, jolla heikennetään työntekijöiden työehtoja ja kohdellaan kaltoin yhteiskunnan kaikkein heikoimpia, Tolppanen perustelee.