Autoilijoita on lyöty kuin vierasta sikaa, keskustaryhmyri lataa Ilkka-Pohjalaisen kolumnissaan – “kiilusilmäisimpiä ovat fundamentalistiset betonivihreät“

Politiikka

Keskustan eduskuntaryhmää johtava Antti Kurvinen pitää Facebookissa toimivan STOP! Autoilijoiden kuritukselle! -ryhmän suosiota yhtenä osoituksena siitä, että autoilijoiden mitta on tullut täyteen – ja Kurvisen mielestä täysin oikeutetusti.

– Autoilijoita on julkisessa keskustelussa jo pidempään lyöty kuin vierasta sikaa. Kiilusilmäisimpiä ovat fundamentalistiset betonivihreät, joiden mukaan maailma pelastuu autoilu Suomesta lopettamalla, Kurvinen kirjoittaa Ilkka-Pohjalaisessa julkaistussa kolumnissaan.

– Vähintään yhtä turmiollisia ilmastolle ovat näiden fanaatikkojen mukaan maidonjuonti ja lihansyönti. Lehmien pierut ovat näiden tietäjien mielestä pahempi ongelma ilmaston lämpenemiselle ja luonnolle kuin uusiutumattomien fossiilisten kivihiilen ja öljyn käyttö lämmitykseen tai meret tukkiva muoviroska, Kurvinen lataa.

Keskustaryhmyri vakuuttaa, että hallitus, jossa keskusta on mukana, ei poliittisin päätöksin nosta bensan ja dieselin hintaa.

– Emme tule suostumaan uusiin polttoaineveron korotuksiin emmekä muihinkaan veronluonteisiin uusiin maksuihin, jotka nostaisivat polttoaineen litrahintoja kymmeniä senttejä. Mikäli joku hallituspuolue sellaista kiusaa välttämättä haluaa suomalaisille, saavat yrittää sitä jossakin muussa koalitiossa.

Kurvinen täsmentää, että liikenteenkin päästöjen vähentämisessä tärkeää on saastuttavien fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvilla.

– Siksi tavoitteemme on tuntuvasti lisätä uusiutuvien, kotimaisten polttoaineiden käyttöä. Polttoaineita metsien biomassoista, peltoenergiaa, jäterasvojen käyttöä, biokaasua…Näillä vaihtoehdoilla luodaan samaan aikaan työtä ja yrittäjyyttä kotimaahan ja torjutaan ilmastonmuutosta, hän kirjoittaa.

Kurvinen sanoo, että jos miljoona suomalaista tekisi puolet viikosta etänä töitä, liikenteen päästöt vähenisivät 0,44 miljoonaa hiilidioksiditonnia.

– Lisäksi haluamme pidemmällä tähtäimellä uudistaa liikenteen verotusta entistä oikeudenmukaisemmaksi. Tätä politiikkaa ajamme hallituksessa – tarvittaessa vaikka päätyyn asti.

– Yksityisautoilun mahdollisuus tavallisille suomalaisille on keskustalle hallituskysymys. Jo riittää autoilijoiden vainoaminen ja pelotteleminen, Kurvinen sanoo.