“Arvostan Marinin julkisuuden kautta tullutta anteeksipyyntöä ja puoleltani asia on unohdettu ja loppuun käsitelty“ – Juha Sipilä ilmoitti Demokraatissa myös poistaneensa Twitter-tilinsä

Politiikka

Kansanedustaja ja ex-pääministeri Juha Sipilä sanoo arvostavansa pääministeri Sanna Marinin esittämää anteeksipyyntöä muutaman vuoden takaisesta tviitistä, missä Marin kertoi epäilevänsä Sipilän toimintaa ja tarkoitusperiä silloisena pääministerinä.

– Poliittisessa keskustelussa ei pitäisi koskaan kyseenalaistaa toisen motiiveja. Kaikki kansanedustajat ovat yhteisten asioiden hoitajia, vaikka keinoista olisi erimielisyyttä. Arvostan Marinin julkisuuden kautta tullutta anteeksipyyntöä ja puoleltani asia on unohdettu ja loppuun käsitelty, Sipilä kommentoi asiaa Demokraatissa.

Marin esitti anteeksipyyntönsä Ilta-Sanomien kuntavaalitentissä tiistaina.

Juha Sipilä harmitteli Demokraatissa myös politiikan muuttumista epämiellyttäväksi mielikuvapopulismiksi.

– Asiat eivät enää ole keskiössä, vaan kilpailijoista rakennetaan mielikuvia, jotka eivät ole totta. Se on kaukana yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemisesta. Sen vuoksi jätän politiikan tämän kauden jälkeen, Sipilä toteaa.

Sipilä kertoo luopuneensa myös Twitter-tilistään.

– Twitterissä kulminoituu epäasiallinen poliitinen keskustelu ja poliitikot näyttävät huonoa esimerkkiä toistensa kunnioittamisessa. Poistin tilini pari kuukautta sitten, enkä ole sitä kaivannut, vaikka seuraajia oli melkein 130 000, ex-keskustajohtaja toteaa.