Pääministeri Marin pyysi anteeksi Sipilä-tviittiään IS:n tentissä – “se on ollut kovaa kieltä“

Politiikka

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pyysi Ilta-Sanomien puheenjohtajatentissä anteeksi vuoden 2017 tammikuussa julkaisemaansa tviittiä, jossa hän epäili silloisen pääministerin Juha Sipilän (kesk.) poliittisia tarkoitusperiä.

Viesti liittyi Sipilän Intian matkaan, jolle osallistui useita suomalaisia yrityksiä. Mukana oli muun muassa oululainen bioteknologiayhtiö Chempolis, jonka omistajien joukossa Sipilän lähipiiriin kuuluvia ihmisiä.

– Päivä päivältä näyttää enemmän siltä, ettei Sipilä ole politiikassa edistämässä isänmaan vaan lähipiirinsä etua, Marin tviittasi.

Näyttöä väärinkäytöksistä ei kuitenkaan ole esitetty.

Marinilta kysyttiin vanhasta tviitistä, kun puoluejohtajia tentattiin yhteiskunnallisesta keskusteluilmapiiristä.

– Pyydän tätä tviittiä anteeksi. Se on ollut kovaa kieltä. Ja nyt kun katson taaksepäin ja, kun katsotaan vaikka Yhdysvaltain tapahtumia, tai tätä viimeistä hyökkäystä kansanedustaja Sipilää kohtaan, tai muutoinkin sitä keskustelukulttuuria, joka Suomessakin on esillä, joka on koventunut, niin on totta, että jokaisen meistä pitää joka päivä valita olla rakentava ja valita sanamme huolella, sillä sanat johtavat myös tekoihin. Ja tässä kohtaa pyydän tätä tviittiä anteeksi. Se on ollut kovaa kieltä – ja ehkä tarpeettoman kovaa kieltä. 

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko kehui Marinia suoraselkäisyydestä.

– Minusta on upeaa, että totesit julkisesti tästä anteeksipyynnön ja uskon, että me kaikki haluamme lähettää voimia Juha Sipilälle ja hänen läheisilleen tässä tilanteesta, joka varmasti jättää jäljen.