Puoluejohtajat pelkäsivät kuntavaalitentissä Sipilään kohdistuneen pahoinpitelyn johtuvan koventuneesta ilmapiiristä

Politiikka

Viiden suurimman puolueen puheenjohtajat tuomitsivat Ilta-Sanomien vaalitentissä entiseen pääministerin Juha Sipilään (kesk.) viime viikolla kohdistuneen pahoinpitelyn ja arvelivat sen kertovan osaltaan suomalaisessakin yhteiskunnassa koventuneesta ilmapiiristä ja puhetavasta.

Puoluejohtajat korostivat oman vastuunsa merkitystä. Erityisesti muut painottivat gallupeja johtavan perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon roolia siinä, että perussuomalaiset ovat heidän mielestään tuoneet loukkaavaa ja alatyylistä puhetta politiikkaan eduskuntaa myöten, ja siihen pitää puuttua.

–  Fakta on, että perussuomalaisten riveistä ja liepeiltä sitä tulee kaikkein eniten, sanoi kokoomuksen Petteri Orpo.

Vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo sanoi myös internetissä sinkoilevan perussuomalaisten valheellisia väittämiä muista puolueista.

–  Sitä Jussi et ole tuominnut tai pistänyt pistettä sille, että luodaan muista puolueista ja muista ihmisistä jatkuvasti viholliskuvia. Se tekee poliittisesta ilmapiiristä erittäin haitallista ja vahingollista.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisissa tapahtuu asiattomuuksia ja ylilyöntejä, kuten kaikissa puolueissa ja niihin on reagoitu sääntöjen sallimin keinoin.

Hän sanoi perussuomalaisten olevan erilainen kansanliike siinä mielessä, että sen toimijat eduskunnassa tai kansallisella tasolla eivät ole välttämättä käyneet läpi samanlaista ”broilerimankelia” kuin useimpien muiden puolueiden.