Alexander Stubb vastaa kolmella pointilla Sirkka-Liisa Anttilalle – "Väärinkäsitys kokemuksen suhteen"

Politiikka

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n hallituksen puheenjohtaja Alexander Stubb (kok.) oikoo Twitterissä konkaripoliitikko Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) väitteitä Stubbin kokemattomuudesta vuoden 2015 hallitusneuvotteluissa.

Anttila sanoi maanantaina Ylen Ykkösaamussa, että viime vaalikauden hallitusohjelman tekemistä oli johtamassa lii­an ko­ke­ma­ton joukko. Nimeltä hän mainitsi hal­li­tust­ri­on sil­loi­set joh­ta­jat keskustan Juha Si­pi­län, kokoomuksen Stub­bin ja perussuomalaisten Timo Soi­nin.

Stubbin mukaan Anttilan lausunto antoi hänen kokemuksestaan väärän kuvan. Stubb kertoo vetäneensä hallitusneuvottelut kesäkuussa 2014, jolloin hän astui pääministeriksi Jyrki Kataisen (kok.) jälkeen.

Stubb kertoo johtaneensa myös ulko- ja turvallisuuspoliittisen ryhmän hallitusneuvotteluja vuonna 2011, jolloin muodostettiin kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, vasemmistoliiton, RKP:n ja kristillisdemokraattien hallitus.

Stubb mainitsee myös olleensa yhteensä 3002 päivää ministerinä.

Stubb, 51, oli Suomen pääministeri kesäkuusta 2014 toukokuuhun 2015. Sitä ennen hän ehti toimia Suomen ulkoministerinä sekä Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerinä.

Valtiovarainministerinä Stubb toimi Sipilän hallituksessa toukokuusta 2015 kesäkuuhun 2016.

EU-parlamentin jäsenenä hän vaikutti vuodesta 2004 vuoteen 2008.

Anttila, 76, on entinen maa- ja metsätalousministeri sekä kansanedustaja. Eduskunnassa Anttila istui vuodesta 1983 vuoteen 1996 sekä vuodesta 1999 vuoteen 2019.

Otsikkoa korjattu kello 14:50.