Uuteen nousuun

Puheenvuoro

Päivä pitenee ja kuntavaalit lähenevät! Ehdokasasettelun alkuperäisen loppumisen jälkeen on ehditty hieman vetää henkeä. Se on hyvä, sillä olimme sen tarpeessa valtavan ehdokashankintaurakan jäljiltä. 

Meillä on kuukauden päivät tehokasta peliaikaa hankkia lisää ehdokkaita. Keskustaväki pystyy varmasti hoitamaan työn, mutta on selvää, että uutta liekkiä ja hengennostatusta kaikki vähän kaipaamme. Sitten pystymme yhdessä hoitamaan uuden loppurutistuksen.

Vaalityö vaatii ja tulee vaatimaan yhä enemmän luovuutta. On rohkaistuttava tekemään uusia aluevaltauksia ja ajateltava tuoreilla tavoilla. Ehdokashankinta on vaaleista toiseen listattu analyyseissämme kehityskohteeksi. Keskustan kyky hankkia ehdokkaita on kaikista puolueista paras.

Uskon ja luotan, että pystymme silti hiomaan ehdokashankintaamme vielä nyt käsillä olevan loppukirin aikana samalla, kun teemme konkreettista työtä.

On myös niin, että yksi malli ei sovi koko keskustajärjestölle. Meillä on kunnallisjärjestöjä, joilla on lista jo lähes täynnä. Heille ei istu samat tavoitteet ehdokashankinnan loppumetreille kuin sellaisille kunnille, joissa on tilaa vielä kymmenille uusille ehdokkaille.

On tärkeää, että jokaisessa kunnassa viimeistellään ehdokashankinta tavalla, joka palvelee oman kunnallisjärjestön kuntavaalituloksen rakentamista parhaiten.

Puoluesihteerinä pidän kuntavaalien ehdokashankinnan aikaa kaikista arvokkaimpana jaksona järjestömme kannalta.

Ehdokashankinnassa ei ole kyse vain näistä yksittäisistä vaaleista.

Tämä aika on myös tärkeää tulevaisuustyötä koko puolueen kannalta. On loistava hetki lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

Kontaktoimalla ennalta tuntemattomia ihmisiä voimme saada listoillemme korvaamattoman arvokkaita ehdokkaita, mutta myös löytää yhteyden aivan uusiin keskustahenkisiin ihmisiin. 

Puoluesihteerinä pidän kuntavaalien ehdokashankinnan aikaa kaikista arvokkaimpana jaksona järjestömme kannalta. Ehdokashankinnan kautta saamme eniten uusia jäseniä ja uusia toimijoita mukaan toimintaamme.

Sekin rohkaiskoon meitä olemaan yhteydessä vielä nämä viimeiset viikot kokonaan uusiin, keskustan toiminnalle vielä täysin uusiin ihmisiin. Se auttaa meitä konkreettisesti myös järjestötyössä tulevina vuosina.

Ehdokashankinnan aktiivisuudella teemme itseämme ja keskustaa tutuksi.

Hyvästä kohtaamisesta jää kontaktoidulle ihmiselle vähimmilläänkin muistijälki: nämä ihmiset kuuntelivat minua ja pitivät minua hyvänä potentiaalisena ehdokkaana!

Et tee turhaa työtä, vaikka uutta ehdokasta et listalle saisikaan.

Mutta mistä vielä uusi liekki ehdokashankintatyöhön? Ja kuka sen puhaltaa?

Me puhallamme sen yhdessä, koska haluamme, että keskusta näyttää juuri kuntavaaleissa joukkovoimansa.

Olemme paikallisesti ylivertaisen vahva puolue, ympäri maan suomalaisten puolia pitävä kansanliike.

Lähdemme liikkeelle tänä keväänä vielä kerran, koska haluamme ja säilytämme etumatkan muihin puolueisiin loppuun saakka. 

Juuri nyt on oikea aika intoutua vielä hetkeksi. Pian saamme nauttia kevätauringon lisäksi työmme tuloksista. Voimia kaikille!

Riikka Pirkkalainen Kirjoittaja on keskustan puoluesihteeri.