Voimia paheksumiseen

Pakina

Aila-myrsky oli lastenleikkiä verrattuna pelättyyn somemyrskyyn. Aina riittää mielensä pahoittajia, puolesta paheksujia ja paha olo laitetaan internetin ihmeelliseen maailmaan.

Mitäpäs siinä, jollei someyrskyille oltaisi niin yliherkkiä. Olen aikaisemminkin yrittänyt rautalangasta taivuttaa että somemyrsky on muutaman sadan ihmisen aikaansaannos. Ehkä ei saisi sanoa, että osa heistä ei pukeudu eikä poistu luolastaan. Asiaintilaa sanotaan avohoidoksi.

Syntymäilkeät lyövät piruuttaan lisää löylyä. Jos lukee kommenttipalstoja, huomaa melko pian että samat trollit siellä lietsovat. Ne nokittelevat toisiaan, hassua kyllä, ehkäpä ainoita ystäviään. Kädestä pitäminen ja edes jonkinlainen parisuhde voisi olla monelle avuksi.

Hölmöintä on se, että asioista päättävät ovat niin varpaillaan. Kun joku pahastuu lastenorkesterin intiaanihahmosta, niin Yle vetää ohjelman pois.

Kun joku pahastuu siitä, että näyttelijä näyttelee muuta kuin on, niin hirveä haloo, Kansallisteatteri yrittää laitonta irtisanomista ja peruu näytelmän ja tulee järkiinsä eikä perukaan.

Ymmärrän, että n-sanaa ei saa käyttää, koska se on muuttanut merkitystään siitä, mitä suurille ikäluokille koulussa opetettiin. En voi mainita esimerkkejä, mutta olihan se nykymittapuun mukaan rankasti loukkaavaa.

Johan on ölinää siitä, että Lapissa asuvaa ihmistä ei saisi sanoa lappalaiseksi. Mahtaa olla maistraatissa tungosta, kun tuhannet Lappalaiset muuttavat sukunimiään, koska väärällä jalalla nousseella tietokoneen omistajalla on tullut niin paha mieli.

Kuinka käy keskustalaiselle historian kirjoitukselle. Karjalanpiirakkaa ei saa kohta sanoa. Onhan siinä yksi asiallinenkin vääryys, a meil Karjalas ei olt riisii ensikää. Karjalanpiirakka on perunapiirakka.

Jotta somemyrskyä ei syntyisi, niin muistaakseni meillä oli ministereinä Ahti K. ja Johannes V.

Koko sukunimen mainitseminen olisi kulturellista omimista.

Pelkään takautuvia tuomioita. Meillä ei ollut varaa ostaa intiaanipäähinettä. Äitini otti kanansulkia ja jollain konstilla värjäsi osan niistä. Olin intsu. Tuomari sanoo, että on leikkinyt oikeudettomasti Amerikan alkuperäiskansaa, vetäköön sakkoa tuhannen euroa.

Asianajaja onneksi sai väännettyä syytteen jousipyssyosion kalevalaiseksi metsästysaseeksi.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen