Voimakkaita suosituksia

Pakina

Kun korona riivaa maailmaa, niin esimerkiksi Sveitsissä on laitettu tiukat määräykset voimaan.

Taudin leviämisessä ei ole mitään mystistä. Se leviää ihmiskontakteissa. Suojaamattomissa vielä pahemmin. Joku voisi luulla, että kokoontumisten rajoittaminen, hilupilttuiden sulkeminen, rajojen sulkeminen ja turhan matkustamisen rajoittaminen estäisivät tappavan taudin leviämistä.

Joku voisi luulla, että jos rajoja ei muka voi sulkea, niin ainakin voi testata, voi pakkotestata.

Suomi on niin mallioppilas, että pelätään kulkutaudin estämisen loukkaavan ihmisoikeuksia, jotka näyttävät olevan oikeus laulaa karaokea ja matkustaa hakemaan halpaa viinaa Virosta. Kuten tuhannesti on toistettu, Suomen kansalainen voi aina lähteä ja palata.

On martinat ja topisukarit ja kyläkauppiaan perhe ja kokonainen siirtokunta Dubaissa ylläpidettäviä viiden sadan euron vuosittaisilla tuloilla luksuselämää eläviä bimboja. He voivat aina halutessaan lähteä ja palata.

Lapin hiihtolomaviikot on täyteen varattu. Kiva paikalliselle elinkeinoelämälle. Kaikki ovat vain laduilla ja mökeissä, ei tartu tauti. Paitsi että pirtukirkolla hypätään kohta metrin korkeaa teknohumppaa, kaulaillaan ja juodaan jekkua käsikynkkää ja väärään mökkiin valomerkin jälkeen eksyttyä juodaan saman pullon suusta ja suoritetaan maskitonta suojaseksiä. Tätä ei voi kieltää. Tätä voi voimakkaasti suositella välttämään.

Voimakkaan suosituksen käytäntö tullee pikkuhiljaa muuhunkin elämään. Tulee mieleen, että menen Alkon myymälästä kysymään kelloa. Ihan ex tempore kerään siitä sylillisen väkiviinapulloja ja marssin ulos. Tyttö kassalta sanoo, että voimakkaasti suosittelen maksamaan.

En maksa, vaan vetoan sananvapauteen ja perustuslaissa säädettyyn liikkumisen vapauteen. Täytyy ymmärtää, että se pitää sisällään myös myymälästä maksamatta poistumisen.

Ajan katsastamattomalla autolla, ilman korttia, kevyessä kenttäkännissä tai vihreän liiton suosittaman kevythuumeen vaikutuksen alaisena liki kahtasataa. En pysähtyisi ollenkaan, koska Suomen kansalaisella on liikkumisvapaus, mutta saatan takaa-ajettuna päätyä hankeen.

Poliisihenkilö kertoo voimakkaasti suosittelevansa auton katsastamista. Minä suosittelen häntä voimakkaasti työntämään auton takaisin baanalle.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen