Trumpin opeilla

Pakina

Siunatut arkistot. Tammikuun 20. vuonna 2017, Trumpin presidenttiyden ensimmäisenä päivänä Suomenmaassa julkaistiin pakinani Aku Trump.

Se Aku oli otettu kädet nyrkissä raivoavasta Aku Ankasta. Donald Duck tai siis Trump teki hahmon todeksi. 

Haluamatta paljonkaan enempää korostaa oikeassa oloani, on pakko muistuttaa, että kirjoitin Donald Trumpin olevan kahjo, vailla mitään politiikan pöytätapoja.

Säälin amerikkalaisia, mitä te olette menneet tekemään. Tyylikeinona pakina alkoi samoin kuin loppui; USA saa tänään uuden presidentin. Siitä ei seuraa mitään hyvää. 

Ailahteleva narsisti, valehtelemassa ydinasesalkku jalan vieressä. 

Huolestuttavasti melkein puolet kansastaan tuntui uskovan hulluimmatkin väitteet.  

Nyt naurattaa, kun juuri kukaan ei vieläkään uskalla sanoa, että Trump ei ole terve. Suomalaiset kommentaattorit ovat kuin muinaissuomalaiset, karhua ei saa sanoa karhuksi. 

No mitäs, aion käyttää Trumpilta opittua mallia. Aivan ensimmäiseksi soitan entisille opettajilleni, etenkin Kotkan yhteislyseoon.

Lähdin sieltä kesken päivän, mutta lähettivät perään todistuksen jossa oli kuusi nelosta. Lukuaineiden keskiarvo oli 4,6. Sinänsä aivan tarpeeksi elämäntyölleni. 

Koulurakennus ehdittiin purkaa ilman että sen seinään tuli laatta, jossa olisi kerrottu minun opiskelleen siellä. Mutta organisaatio elää. Soitan ja vaadin, että kanslia kaivaa minulle jostain kuusi ysiä tai kymppiä.

Jos ette toimi näin, voitte syyllistyä rikokseen ja joka tapauksessa haittaatte asemaanne.  Auttaisikohan se, että veisi kanslistin sänkyyn keppihevosen pään? 

Olin bensapoikana seitsemän markan päiväpalkalla. Edistin raittiutta, koska Koskenkorva maksoi 12,90.

Soitanpa Esson pääkonttoriin Amerikkaan, että koettakaapa löytää minulle jostain 11780 taalaa per kolme letkun varressa vietetty kesäkuukausi.  

Lähestyn pankkiani, vaikka puhelinyhteydenotot pystyvät melko hyvin torjumaankin. Asiani on yksinkertainen trumpismi: koettakaa löytää tililleni 11780 euron lisäsaldo.  

Niin kuin Trump heiluttaa Amerikan ja koko maailman vakautta, niin minäkin. Sain vuonna 1982 Virolaisen Jussin valitsijamiesehdokkaana alle tuhat ääntä.

Minulta on varastettu 11780 ääntä, koko Koiviston presidenttikausi on valemedian valeuutista. Noitavaino on liian lievä ilmaisu. 

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen