Surullista, korullista

Pakina

Jumaluusharha iskee ihmiseen helposti. Erityisesti sen sanotaan vaivaavan kirurgeja ja lakimiehiä. Poliitikotkin pärjäävät hyvin. On Putinia, Lukasenkoa ja erityisesti tasapainoton Trump.

Voisiko tällainen iskeä myös Suomeen? On iskenyt, lähinnä Tampereen kunnallispolitiikassa pätevöityneeseen sattumapääministeriin Sanna Mariniin.

Korona on ollut hänelle siunaukseksi. Taajaan pidetyt koronainfot ovat luoneet kuvan siitä, että nyt on homma hallussa. Eihän se yhtään ole!

Sen minkä Marin yrittää selventää, sen Kiuru sotkee. Siihen jatkoksi virkamiehiä ministeriöistä ja hyvinvointilaitoksista, niin tänään suositellaan maskia, huomenna ehkä ei. Matkustaa ei pitäisi ja kohta jo lennätetään Turkuun ihmisiä maista, joissa he ovat käyneet lomailemassa, vaikka ovatkin tarvinneet turvapaikkaa samasta paikasta pois päästäkseen.

Koska virus on levinnyt yökerhojen soidinmenoissa Helsingissä, niin laitetaan ruokaravintola ”puhtaalla” alueella kiinni.

Koska suuri yleisö ja demarinaiset etenkin pitävät Sanna Marinia kuningattarena, niin kivahan siihen on itsekin uskoa. Ja kuten tiedämme, kuningatar on arvostelun yläpuolella, joissain maissa majesteettirikoksesta joutuu linnaan.

Eduskunnan kyselytunnilla pääministeri näyttää ottavan kaikki kysymykset henkilökohtaisina loukkauksina. ”Kuinka te kehtaatte!”

Tällaisella yksinkertaisella pakinoitsijalla on käsitys, jonka mukaan työnantaja ei irtisano tuottavaa väkeä. Mutta voi joutua irtisanomaan, jos sillä pelastaa firmansa, oman firmansa.

Pääministerin käsitys on, että ihmisiä laitetaan pois silkasta vastuuttomuudesta. Velkaa ottamallahan kaikki selviäisi. Firmavelan ja valtionvelan ero on se, että firmavelka täytyy maksaa takaisin.

Mahtaa olla Vanhasen Matilla urakka saada menemään perille, että yllätys yllätys, valtionvelkakin täytyy maksaa.

Mutta mitäs näistä, mitäs tyyliseikoista. Poliisiministerin haastattelun taustalla on istumamielenosoittajien banderolli, sattumalta.

Pääministeri voi halutessaan heittää paidan pois ja mennä korumainokseen. Ja taas demarimammat hurraavat kommenttipalstoilla, on se kaunis!

Tyyliä joko on tai sitten ei ole. Miksi Juha Sipilä ei poseerannut Suomen Kuvalehdessä ilman paitaa, suuren kultaisen Tesla-korun kanssa? Ehkä oli tolkku.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen