Nyt on hyvä pöhinä

Pakina

Maan kansanvaltaisin puolue on valitsemassa puheenjohtajaa kuukauden päästä. Tätä kirjoitettaessa ehdokkaita on kolme. Jopa neljäs ehdokas olisi demokratian vahvistamista.

Puheenjohtajavaaliamme odotetaan nyt muissakin puolueissa. Ihan parasta on se, että Keskustapuolue on esillä, eikä kielteisessä valossa.

Ymmärrätte varmasti että tämä kirjoitelma on varovainen, pakinoitsijan ei ole syytä liputtaa yhdenkään ehdokkaan puolesta tai yhtäkään ehdokasta vastaan.

Normaalivaaleissakin minulla on vain yksi ääni, tässä vaalissa ei sitäkään. Ei minua kukaan paikalle lähetä.

Olen ollut ymmärtävinäni että kovasti jo juntataan. Se on kaksiteräinen miekka, toki saa markkinoida parhaaksi kokemaansa. Mutta toisaalta siihen liittyy kaikkitietävyyden kavala perkele.

Jos yksi ajattelee noin, niin eihän hän saisi puolipakottaa toista ajattelemaan samoin.

Markkinoinnin ja aivopesun ero on joskus pieni, intohimoasioissa etenkin. Ja puheenjohtajasta äänestämään meneville se nimenomaan on intohimoasia.

Huonompi juttu on se, että omaa markkinoidaan toista mollaamalla. Täydellistä ihmistä ei ole, paitsi Paavot Väyrynen ja Lipponen, (sarkasmin lyhyt oppimäärä) jokaiselle on käynyt virheitä ja tulee käymään.

Valitaan kuka hyvänsä, häneltä odotetaan gallup-lukujen kaunistamista. Gallup ei ole vaalitulos, se on mielipidekyselyn tulos. Parin prosentin virhemarginaali ja aina riippuu siitä keneltä kysytään.

Hyvin muistetaan kuinka telakan portilta sai kommunisteille kovat kannatuslukemat.

Hyvää pöhinää on aiheuttanut myös Matti Vanhanen. Hänen ajattelunsa eläkeverotuksen ja eläkkeellä ansaitun työtulon verotuksen eriyttämisestä on otettu hyvin vastaan.

Me eläkeikäiset teemme vielä kovinkin töitä, tapauskohtaisesti. Olen istunut juomareiden ja tuomareiden pöydissä ja Matin ajatuksesta ollaan innostuneita.

Vastaisi työvoimapulaan ja kokonaisverokertymä ei laskisi, päinvastoin. Moni palaisi ekstraamaan entiselle työpaikalleen, kun veroprossa jäisi alle neljänkymmenen.

Eloa tuonut puheenjohtajakamppailu johtaa persuihin ja nukkuvien puolueeseen lipsahtaneiden paluuseen jo kuntavaaleissa. Riippumatta kuka Keskustaa silloin johtaa. Käytän Esko Ahon käyttämää sitaattia; niin on hyvä kuin käy.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen