Lentoemäntien salaisuudet

Pakina

Jostain syystä lentoemännän ammatti on aikamme glorifioiduin ja mystifioiduin homma.

Lentoemännät ovat niin hienoja, että minultakin lipsahti tuohon alkuun niin hienoja sanoja etten itsekään ymmärrä. Siis tavallisesta kärryn työntämisestä on tehty aivan taivaallista ( hih ) hommaa.

Pahimmillaan iltapäivälehdessä on samana päivänä kaksi klikkausjuttua lentoemännistä.

Lentoemäntien salaisuudet, niin mustien hanskojen kuin ihonhoidon suhteenkin. Yksi ”artikkeleiden” koulukunta sisältää neuvoja siitä, kuinka olla lentoemännille mieliksi.

Miksi ihmeessä minun täytyisi? Normaalien käytöstapojen pitäisi riittää.

Ymmärrän lentoturvallisuusaspektin. Siis sen että katsovat, ettei tuolla nyt ole kirvestä kädessä eikä ole tolkuttomassa humalassa. Kuulemma tarkistavat ovella myös kielisyyden, että sitten osaisivat puhutella oikealla kielellä.

Äh-häh-hää, et muista kuitenkaan, sanoinko huomenen suomeksi vai portugaliksi vai peräti Kolsilan murteella. Mitä jos olen Latinasta kotoisin!

Lentoemäntä on arvioinut koneen ovella myös kuntoisuuteni. Että onkohan tuosta apua raivaustilanteessa, kun pitäisi kääntää alas pudonneen koneen siipi sivuun oven edestä.

Jos elettäisiin vanhaa hyvää lentoemäntäaikaa, jolloin oli aikaa odotella paluulentoa kohteessa, niin varmaan arvioisivat myös mieskuntoisuuteni.

Laittakaa vaan hangaarin seinälle reilusti tieto, että ei ole Nenosesta siiven eikä säärien levittäjäksi.

Lentoemännät paljastavat sellaisenkin salaisuuden, että lentokoneen lattia on saastainen.

Koska vessan lattiaa ei ole ehditty pestä ja jalkapohjissa voi tulla ulkomaalaisen ihmisen pissatirskeitä.

Takana on kuulemma tarjoilun kannalta parhaat paikat. Jos tarjoiluvaunu, jonka työntämisessä en näe varsinaista loistoa, lähtee takaa, niin muut juntit eivät ehdi matkia tilaustasi. Voi voi.

Naisväelle lentoemäntien salaisuudet ovat vielä hurjempia. Kuinka säilyttää koko lennon ajan 22-vuotiaan heleä iho, kun on kuitenkin syntynyt ennen Helsingin olympialaisia. Kosteusvoiteellahan se onnistuu.

Meille miehille se on helpompaa.

Tarjoiluvaunusta, kunhan on ensin peruuteltu edestakaisin sarjapissaajien tieltä, juuri siitä saa aineita, jotka raikastavat hengityksen ja aikaansaavat lentoemännän arvostaman hövelin käytöksen.

Jari Nenonen Jari Nenonen on haminalainen kirjailija ja pakinoitsija. Hän on kirjoittanut Suomenmaahan vuodesta 1977. Nenosen motto on "Ei se niin vakavaa ole”.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen