Minna Siira:

Hyvä aateystävä, on vuoden lopun kirjeen aika!

Blogi

Kaunis kiitos kuluneesta vuodesta. Tässä vuoden lopun kirje Sinulle.

Vuosi 2020 on ollut hyvin poikkeuksellinen. Kuka olisi uskonut vuoden alussa sitä, kuinka globaalisti iskenyt koronakriisi tulisi rajoittamaan ja vaikuttamaan meidän elämäämme?

Korona muutti keskustankin toimintaa ja suunnitelmia. Toiminnallisten kasvotusten pidettyjen tilaisuuksien sijaan olemme rajoituksien ja koronaturvallisuuden johdosta toimineet pitkälle etänä.

Opeteltiin teamsit ja zoomit. Pyydettiin puheenvuorot nappia painamalla tai viestikenttään kirjoittamassa. Kysyttiin, kuuluko?

Kokoukseen mennessä kammattiin hiukset, muu pukeutuminen ei huolettanut. Me olemme siirtyneet todella keskustassa digiaikaan tänä vuonna.

Puoluekokoustakin väritti korona: hajautetut kokoukset, maskien käyttö ja jatkuva turvavälien huomioiminen. Ihmistä lähelle ei ole voitu mennä. Se vähän harmitti. 

Olet silti usein ollut ajatuksissani! Eihän harmitella sitä, että tänä vuonna ei olla tavattu nokatusten. Tulee vielä aika, jolloin voimme taas istahtaa saman kokouspöydän ääreen parantamaan maailmaa. 

Sinäkin aateystävä siellä muistutat, että elämässä on ihmisiä ja puolueessa toimijoita. Kortti tai viesti kerrallaan vetää langan menneistä hetkistä tähän päivään.

Vuosien saatossa niistä on muodostunut tiheä verkko kiinnityspinnaksi monille muistoille. Ne herättävät odotuksia seuraavasta kohtaamisesta ja kietovat ystävyyden lämpimään tunteeseen. 

Olen miettinyt järjestötoimijoita, erityisen kiitollisena juuri Sinua, joka olet tänä vuonna jaksanut toimia, oppia uutta. Olet jaksanut jakaa toimintavuoden hetket, joihin moni on tullut valitus ja ärsytys edellä.

Olemme puhuneet, kuunnelleet ja oppineet ja taas olemme jatkaneet matkaa iloisena ja keveämmällä mielellä. 

Mielessä olet myös Sinä uusi tuttu, jonka tämä vuosi toi tullessaan. On ollut kiva kohdata ihmisiä, joiden kanssa tavataan vielä toivottavasti monta kertaa.

Jotkut teistä hyppäsivät heti pitkän loikan suoraan toiminnan ytimeen, jotkut etenevät hitaammin. 

Kiitos jokaiselle teistä, joiden kanssa palaverit ovat olleet ilo. Olemme nauttineet hetkistä, jolloin tiukkakin työnteko on ollut mielekästä ja mukavaa, koska ruudun takana istuu innostuneita ja hauskoja tyyppejä.

Olen iloinen, että olen saanut kohdata juuri sinut tällä politiikan polulla ja taivaltaa palan matkaa kanssasi. Tuo matka jatkuu yhä!

Elämä on parempaa jaettuna. Jatketaan yhdessä vuoden vaihteeseen ja kohti uutta vuotta.

Annetaan viestien lentää tiheään. Soitellaan sovitusti ja yllättäen. Suunnitellaan ja toteutetaan toimintaa ja tapahtumia. Kysytään kuntavaaliehdokkaita. 

Kun kirjoitan tätä, on talvipäivän seisaus. Päivät alkavat pidentyä ja olemme taas matkalla kohti valoa. Tehdään vuodesta 2021 paras vuosi. 

Valoa ja terveyttä Sinulle!

Minna Siira Minna Siira on keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja. Viime vaalikaudella hän toimi valtioneuvoston kansliassa hallinnollisena avustajana ja sitä ennen puoluetoimistolla keskustan hallintosihteerinä.

Ei kommentteja

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen