Politiikan sekametelisoppa syntyy monista aineksista – lähde kehittämään makoisaa elämää omaan kuntaasi!

Mielipide

Ensimmäinen kuukausi uutta vuotta on kulunut.

Joulun ajasta kenties on vielä muistoissa kielenpäällä perinteisen sekametelisopan maku.

Huhtikuussa pidettävät kuntavaalit lähestyvät. Puolueiden ja erilaisten ryhmittymien kisa ehdokkaista alkaa käymään jo kuumana.

Maaliskuun alkupuolella pitäisi jättää ehdokashakemukset. 

Mielikuva on muodostunut monelle politiikasta väittelynä ja riitelynä, jolloin positiivisetkin saavutukset ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Kuntien vaikeat taloustilanteet ja siihen liittyvät erilaiset keinot säästää vähäisiä veroeuroja ovat vaikeita asioita. Houkutus lähteä mukaan kuntapolitiikkaan, vaikka kiinnostusta asioiden hoitoon olisikin, on vähentynyt. 

Kuntapolitiikka koostuu erilaisista aatteellisista lähtökohdista, erilaisista mielipiteistä, erilaisista ihmisistä. Sekametelisoppa koostuu myös erilaisista aineksista, jos ainekset osuvat kohdalleen, syntyy hyvää.

Aina ei voi syntyä tasalaatuista, mutta erilaiset vivahteet synnyttävät uutta. Se millaista kuntapolitiikkaa syntyy, voi jokainen ehdokas ja myöhemmin valtuutettu/lautakunnan jäsen olla vaikuttamassa.

Heitetäänkö sekaan reippaasti suolaa kitkeröittämään vai sopivasti kohtuudella yhteistyöllä mausteita, joista syntyy makoisaa tulostakin. 

Yksinkertaisesti kuntapolitiikka on sinun, minun, meidän jokaisen kuntalaisen arkeen kuuluvien palveluiden hoitamista. Miten satsataan mm. päivähoitoon, kouluihin, kirjastoon tai sosiaali- ja terveyspalveluihin. Entä miten lähiliikuntapaikat, tiet, kadut pidetään kunnossa.

Lähde rohkeasti mukaan vaikuttamaan ja kehittämään makoisaa elämää omaan kuntaasi. 


Maritta Mynttinen