Lukijalta: Ideologinen rasite ei saa ohjata kaupungin päätöksentekoa
Julkishallinnon sote-toimijat vähentävät toimintaansa pikkukaupungeissa. Samaan aikaan hallitus esittää, että yli 65-vuotiaat saisivat käydä kolme kertaa vuodessa yksityisellä yleislääkärillä julkisen terveyskeskuskäynnin hinnalla. Loput hinnasta maksettaisiin Kela-korvauksilla.
Esimerkiksi Jämsässä on yli 7 000 potentiaalista asiakasta tähän palveluun, joten sillä on merkittävä vaikutus lähipalvelujen täydentäjänä ja se on myös melkoinen lisä kaupungin yritystoimintaan.
Näyttää siltä, että kaupunkimme kuitenkin vain odottaa yhteydenottoja. Meillä on yritystoiminnan kehittäjiä organisaatiossa, niiden pitäisi nyt aktivoitua, kuten monissa kunnissa jo tehdään.
Näin merkittävää mahdollisuutta ei pidä menettää, uutta yritystoimintaa ja lähipalvelua. Se on elinvoimaa, jota kaupunki kaipaa.
Ideologinen vastustus on näkynyt ainakin somessa. Sen kyllä luulisi vaimenevan, kun sairaalan lopetus on tullut julkiseksi.
Yksityisten sote-palveluiden vastustusta on ilmennyt jopa eduskunnassa. Sen vielä jotenkin ymmärtää kaupunkilaisilta, joilla on uljaat julkiset palvelut kotikadulla, mutta meiltä ne viedään.
Tällä hetkellä meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin yksityiset sote-palvelut. Tosin luvassa on myöhemmin, suunnitelmissa mutta aikatauluttamatta, 30 potilaan terveystila. Nykyisin on 60 paikkaa.
Historiallinen ideologinen rasite ei saa ohjata kaupungin päätöksentekoa, eikä sen suuntaisia tavoitteita ole kehityskirjauksissakaan. Päinvastoin Jämsä on yritysmyönteinen ja -hakuinen vireä kaupunki, jolla on nyt jälleen yksi kehitysporras edessään.
Esko Järvenpää
Tällä palstalla Suomenmaan lukijat voivat käydä avointa keskustelua mieltään askarruttavista ajankohtaisista aiheista. Toimituksella on oikeus editoida kirjoituksia.
Voit jättää kirjoituksen osoitteessa: https://www.suomenmaa.fi/kategoria/mielipide/