Tekniikan aloilla tarvitaan osaavia naisia – vain kolme naista on ehdolla TEK:n valtuustovaaleissa keskustan listalta, harmittelee Kirsi Hassinen Eurajoelta

Satakunta

Teknisille aloille tarvittaisiin pikimmiten lisää osaavia naisiakin. Näin pohtii Kirsi Hassinen, 44, energiatekniikan diplomi-insinööri Eurajoelta, Satakunnasta.

Hassinen on ehdokkaana Tekniikan Akateemisten (TEK) valtuuston vaaleissa ja äänestys päättyy maanantaina 30.3. Hän neuvoo naisia kouluttautumaan niin pitkälle kun pinnaa riittää ja suosittelee vahvasti tekniikan aloja.

Hassinen toimii Platom Oy:ssä ja johtaa yhtiön luvitus, kelpoistus ja viranomaisvaatimukset -liiketoimintayksikköä. Alaisia hänellä on Rauman, Mikkelin, Tampereen, Turun ja Helsingin konttoreilla.

Hän toivoo naisten näkevän, kuinka merkittävästä alasta tekniikassa on kyse myös nyt, kun koronavirus riehuu Suomessa ja maailmalla.

Kyse on ilmastonmuutoksen torjumisesta, erilaisten tautien, kuten koronan leviämisestä, mutta myös uusien innovaatioiden luomisesta ja ratkaisujen kehittämisestä.

Hyvissä asemissa ala on silloinkin, kun puhutaan liiketoiminnasta, uusien työpaikkojen luomisesta ja Suomen viennistä.

Hassinen viettää normaalisti muutaman päivän viikossa Helsingissä ja muutoin työskentelee Raumalla tai etänä. Toisaalta tarkoitus on hoitaa työt kokonaan etänä. Tekniikka mahdollistaa tämän kun etäyhteydet, videopalaverit ja tiedonvaihto toimii.

Varsin lupaavalta ala siis vaikuttaa.

– Suomalaiset insinöörit ovat korkeassa kurssissa maailmalla.

Naisten puolesta Hassinen puhuu siksi, että heissä on potentiaalia.

– Naiset pystyvät kouluttautumaan pitkälle, ovat luovia ja malttavat tehdä työnsä tunnollisesti.

Koko maasta vaaleissa on ehdolla vain kolme keskustalaista naista, siihen Hassinen havahtui katsomalla ehdokaslistaa.

– Jotta voisimme vaikuttaa paremmin, kaikkia keskustalaisia tarvitaan enemmän myös teknisten alojen pariin, kuten energia- ja ilmastosektoreille sekä pitämään huoltovarmuuden ja kotimaisuuden puolta koko Suomen näkökulmasta.

Näkemyksen Hassinen perustaa parinkymmenen vuoden kokemukseensa muun muassa projektien hallinnan, sähkötekniikan ja energiantuotannon aloilla.

Keskustalaisena Hassinen on melko tuore valtuutettu, joka nousi viime syyskokouksessa yhdeksi Satakunnan piirin varapuheenjohtajista, oltuaan ensin keskustan eduskuntavaaliehdokkaana.

Akateemisten (TEK) valtuustovaaleissa valitaan 70 jäsentä valtuuston toimikaudeksi 2020–2023.

Satakunnasta ovat Hassisen lisäksi ehdokkaana Pauli Niskala, Timo Oravainen, Anssi Siitonen ja Jorma Ylinen.